Vakwedstrijden Slavakto 2018 krijgen nieuw element

Vlees+_Slavakto 2018 vakwedstrijd

De voorbereidingen voor de Slavakto, een van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland, zijn in volle gang. De vakwedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van deze vakbeurs. Dit jaar is er een nieuw component aan toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november.

Vakwedstrijden

Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn vanaf het begin onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was om consumenten te laten zien wat slagers allemaal presteren. Deze wedstrijden stimuleerden slagers steeds meer om hun producten te verbeteren en zo kregen daardoor een steeds belangrijkere lading. De wedstrijden veranderden in de loop der jaren wel. Zo zijn de rubrieken en producten niet meer hetzelfde. Ook het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaar producten - met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt - is enorm toegenomen in de loop der jaren.

De wedstrijdcommissie is druk bezig met de voorbereidingen voor de keuringen, locaties en de inschrijfwebsite voor dit jaar. Er is besloten om een nieuw component aan de wedstrijden toe te voegen. Naast de vaste vakwedstrijden en Battles vindt dit jaar ook de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Bij dit nieuwe element staan de teams van de slagerijen centraal.

Slavakto 2018

Vakbeurs Slavakto wil de hele slagersbranche inspireren. Op deze vakbeurs voor de slagersbranche staan de producten en het vakmanschap altijd centraal. De editie van 2018 heeft een nieuwe opzet gekregen. De wedstrijden zijn uitgebreid met ‘Battles’ en zowel exposanten als bezoekers kunnen nog actiever deelnemen aan de activiteiten, proeverijen en competities. Slavakto 2018 vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Vanaf maandag 3 september 2018 kunnen slagers zich inschrijven voor de verschillende Slavakto vakwedstrijden. De komende maanden volgt er meer informatie over alle activiteiten, wedstrijden, de verkiezing en deelname.

Lees alles over Slavakto 2018 in ons dossier!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
‘Verkeerd beeld van een slagerij’

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

Eline Weijers (18) wilde altijd al aan de slag in de wereld van food. Haar opleiding Generation Food bij SVO past dan ook perfect bij haar. Haar eerste stage volgde Eline bij Keurslager Van Linschoten in Rotterdam. “Ik vond het zo leuk dat ik later misschien in een slagerij wil gaan werken.”

Vreugde en verdriet

Vreugde en verdriet

Elke dag met plezier naar je werk; ik denk weleens dat het slagersvak één van de mooiste beroepen ter wereld is. Maar ja, wie ben ik? Wij ‘vakidioten’ kijken door een soort roze bril naar ons beroep, wij vinden alles mooi aan ons vak. Of we nu moeten uitbenen, worst maken, toonbank vullen of klanten helpen; het maakt ons eigenlijk niet uit.

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Voor de derde keer organiseerden Ron Kuipers en Martijn Lelsz een AVO-seminar – ditmaal over streetfood, veganistische producten en bbq’s. Zowel ambachtelijke slagers, groothandelaren als de industrie waren vertegenwoordigd op 3 en 4 maart in de fabriek in Osnabrück.