Van Loon Group start nieuw bedrijf voor vleesvervangers

Van Loon Group_No Meat Today Company

Van Loon Group start met een nieuw bedrijf, gericht op de productie van vleesvervangers. Onder de naam No Meat Today Company opent in Almere een nieuwe fabriek. Hier wordt een breed scala vleesvervangers ontwikkeld en geproduceerd, waaronder FiberFort en het bestaande merk The Blue Butcher.

FiberFort is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met deze grondstof bieden volgens de makers een eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”; vertelt Algemeen Directeur Arnold Burger. Hij vertelt dat er veel mogelijkheden zijn met FiberFort omdat het een neutrale basis biedt voor vleesvervangers. "We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling."

No Meat Today Company

In 2019 introduceerde Van Loon Group tijdens de Anuga beurs vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. "De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf", zegt Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group. Dit is No Meat Today Company. Hier komt alle kennis en ervaring van Van Loon Group samen. “Door onze jarenlange ervaring met de ontwikkeling van vleesproducten, weten wij als geen ander hoe je smakelijke vleesvervangers maakt. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf.”

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­