VAS 2019: Vlees is een geschenk

Vas 2019

De VAS-beurs is inmiddels een begrip. Dit jaar was het de 29e editie van deze slagersbeurs. In plaats van het gebruikelijke Amsterdam, vond het evenement nu plaats op 4 en 5 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. De tientallen stands vertegenwoordigden het centrale thema van de beurs: ‘Vlees is een geschenk.’

En dat geschenk moet mooi gepresenteerd worden. Rechts achterin het beursgebouw presenteert het koeltechnisch buro Midden Nederland (Koops) zijn nieuwe aanwinst: een koeltoonbank met plaatkoeling, compleet gemaakt van RVS. Met ledverlichting, zeewaterbestendige raamsteunen en een opbergruimte aan de achterzijde, hoopt het bedrijf ondernemers over de streep te trekken. Sinds de lancering van de toonbank, twee maanden geleden, is het meubel al drie keer verkocht.

Naast nieuwe producten, worden er ook concepten gepresenteerd. Zo is het vleeskeurmerk ‘Uw slager’ ook vertegenwoordigd op de beurs. Het concept, waar inmiddels bijna honderd slagerijen bij aangesloten zijn, richt zich op vooruitdenkende slagers die een balans proberen te vinden tussen de traditie en de moderne ambacht. Door middel van een standaard pakket wat onder andere bestaat uit ICT-ondersteuning, een centraal activiteitenplan en een hygiënecode, probeert het bedrijf de ambachtelijke slager een gereedschapskist te bieden waarmee hij het slagersambacht onder de aandacht kan brengen.

Tenslotte zijn er vanzelfsprekend ook genoeg mogelijkheden om nieuwe producten te proeven. In de vitrine van EPOS zijn dit jaar verschillende oosterse sauzen te vinden, speciaal voor de winter en feestdagen: De Babi Ketjap-, de Rendang Sapi- en de Babi Semoor saus. Ter inspiratie wordt elke saus vergezeld door een recept, zodat de ondernemer of de klant ook zelf aan de slag kan. Daarnaast komt het bedrijf ook nog met twee nieuwe soorten kruiden in de serie Simply Spices, allergeenvrije kruidenmixen. De rode kool- en de rode curry kruiden zijn de nieuwste aanwinsten.

In Vlees+ 7 (november 2019) komt een uitgebreid verslag van de VAS-beurs in Nieuwegein.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Laat je inspireren op de VAS in Nieuwegein

Laat je inspireren op de VAS in Nieuwegein

De Beursfabriek in Nieuwegein is op 4 en 5 november de nieuwe locatie van de VAS-beurs. Op het laatste moment kon de beurs niet plaatsvinden in Food Center Amsterdam en moest de beursorganisatie naar een andere locatie op zoek. En dat is gelukt. Het thema van de beurs blijft onveranderd: Vlees is een geschenk.

Inschrijving voor VAS-wedstrijd 2019 geopend

Inschrijving voor VAS-wedstrijd 2019 geopend

In november is het weer tijd voor de VAS-beurs in Amsterdam. De slagersvakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van deze beurs. Slagers kunnen zich nu online inschrijven voor deze wedstrijden. Op 5 november worden de prijzen van de wedstrijden weer uitgereikt.

Nieuwe module Hygiënisch werken beschikbaar op Slagerspassie

Nieuwe module Hygiënisch werken beschikbaar op Slagerspassie

Voedselveiligheid is een must voor de slager. Hygiënisch werken is hierbij essentieel. Op slagerspassie is de nieuwe module 'Hygiënisch werken' beschikbaar. Hier kunnen slagers online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.