De VAS-beurs is inmiddels een begrip. Dit jaar was het de 29e editie van deze slagersbeurs. In plaats van het gebruikelijke Amsterdam, vond het evenement nu plaats op 4 en 5 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. De tientallen stands vertegenwoordigden het centrale thema van de beurs: ‘Vlees is een geschenk.’

En dat geschenk moet mooi gepresenteerd worden. Rechts achterin het beursgebouw presenteert het koeltechnisch buro Midden Nederland (Koops) zijn nieuwe aanwinst: een koeltoonbank met plaatkoeling, compleet gemaakt van RVS. Met ledverlichting, zeewaterbestendige raamsteunen en een opbergruimte aan de achterzijde, hoopt het bedrijf ondernemers over de streep te trekken. Sinds de lancering van de toonbank, twee maanden geleden, is het meubel al drie keer verkocht.

Naast nieuwe producten, worden er ook concepten gepresenteerd. Zo is het vleeskeurmerk ‘Uw slager’ ook vertegenwoordigd op de beurs. Het concept, waar inmiddels bijna honderd slagerijen bij aangesloten zijn, richt zich op vooruitdenkende slagers die een balans proberen te vinden tussen de traditie en de moderne ambacht. Door middel van een standaard pakket wat onder andere bestaat uit ICT-ondersteuning, een centraal activiteitenplan en een hygiënecode, probeert het bedrijf de ambachtelijke slager een gereedschapskist te bieden waarmee hij het slagersambacht onder de aandacht kan brengen.

Tenslotte zijn er vanzelfsprekend ook genoeg mogelijkheden om nieuwe producten te proeven. In de vitrine van EPOS zijn dit jaar verschillende oosterse sauzen te vinden, speciaal voor de winter en feestdagen: De Babi Ketjap-, de Rendang Sapi- en de Babi Semoor saus. Ter inspiratie wordt elke saus vergezeld door een recept, zodat de ondernemer of de klant ook zelf aan de slag kan. Daarnaast komt het bedrijf ook nog met twee nieuwe soorten kruiden in de serie Simply Spices, allergeenvrije kruidenmixen. De rode kool- en de rode curry kruiden zijn de nieuwste aanwinsten.

In Vlees+ 7 (november 2019) komt een uitgebreid verslag van de VAS-beurs in Nieuwegein.

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?