Foto: Pixabay

Kiprecepten.nl, bekend van de reclames 'Kip. 't Meest veelzijdige stukje vlees, vernieuwde zes maanden geleden de website. Dit leidde toen al tot een toename van het aantal bezoekers. Maar volgens Robin de Bruine, initiator van de nieuwe website, trekt de website sinds maart 2020 'een ongekend aantal bezoekers'.

Door de coronacrisis hebben consumenten veel vlees, waaronder kip gehamsterd. Nu zoeken mensen inspiratie voor moderne kiprecepten. Kiprecepten.nl met haar eigen chefkoks, bloggers en vloggers met vele tienduizenden volgers biedt hier een platform voor.

De Bruine vertelt dat er geen sterke piekmomenten van bezoekers in de avonduren of in het weekend te zien zijn. Hij vermoedt dat dit te maken heeft met de vele thuiswerkers, die ook overdag tijd hebben gekregen om receptenfilmpjes op social media helemaal uit te kijken. Ondanks dat Kiprecepten geen verdienmodel heeft en geen inkomsten genereert door het hoge aantal kijkers, is het vastberaden om in de nabije toekomst nog veel krachtiger naar voren te komen.

Er staan voor dit jaar en volgend jaar zeer leuke plannen in de steigers, vertelt De Bruine enthousiast. Kiprecepten biedt niet recepten, maar wil ook transparant zijn in de productie van Nederlands kippenvlees. "De productieherkomst", aldus De Bruine, "is een onderwerp waar groeiende interesse naar is. Dat komt mede, omdat mensen in verwarring worden gebracht door de vele misvattingen die Veganistische dierenwelzijnsorganisaties opzettelijk probeert te verspreiden. Op onze website laten we open zien hoe de dieren vanaf het ei hebben geleefd, totdat ze naar de slacht gaan. We hebben geen geheimen en proberen niets mooier te maken dan het is. Wanneer je wilt eten, moet je daar nu eenmaal het leven van een ander organisme mee beëindigen. Als je een krop sla of een bloemkool uit de grond trekt, gebeurd dat net zo goed. Nederland mag trots zijn op haar productie van kip. Wij hebben de hoogste standaarden ter wereld waar het gaat om dierenwelzijn, voedselveiligheid, diergezondheid en milieu. Dat wordt streng gecontroleerd door de overheid. Om die reden kunnen we met gerust hart een stukje kippenvlees consumeren."

Ook wijst De Bruine erop dat kip volgens het Voedingscentrum in een gezond voedingspatroon past. "Kip bevat belangrijke vitamines en mineralen, bevat weinig vet en geen koolhydraten. Van alle vleessoorten heeft het overigens de laagste impact op het milieu." 

Altijd op de hoogte blijven?