Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

20 juni 2017

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen.

Petit Paté en Filet Americain

Ruim een maand geleden lanceerde De Vegetarische Slager al een 100 procent plantaardige Petit Paté die in smaakpanels zeer positief werd beoordeeld. Voor beide nieuwe producten geldt dat ze cleanlabel zijn, zonder kunstmatige E-nummers. Om voedselverspilling tegen te gaan worden zowel de Paté als de Filet Americain aangeboden in kleine bolletjes.

De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager maakt producten op basis van peulvruchten. Het grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en overtuigd van een plantaardige toekomst, opende daarom in 2010 de eerste Vegetarische Slager winkel ter wereld in Den Haag. Inmiddels is de formule uitgegroeid tot ruim 3500 verkooppunten in vijftien landen waaronder Nederland, België, Spanje, Finland en Italië.

Altijd op de hoogte blijven?