Versgroep Peeters-Govers begint nieuwe slagersketen in Vlaanderen

Slager_unsplash

Foto: Unsplash

De Belgische versgroep Peeters-Govers, franchise-ondernemer van verschillende Albert Heijn-filialen, lanceert een nieuwe ambachtelijke slagersketen in Vlaanderen. De eerste winkel opende onlangs in winkelcomplex Turnova in Turnhout. Dat meldt RetailDetail.

Met de nieuwe keten wil Hans Peeters de consument eerlijk vlees bieden. Het vlees in de slagerij is afkomstig van dieren afkomstig bij boeren uit de regio. De dieren worden volledig op ambachtelijke wijze verwerkt. "We maken àlles zelf: ook de maaltijden, de salades en het overgrote deel van de charcuterie. Dat laat ons toe nog een stap verder te gaan: we gebruiken geen E-nummers of andere additieven zoals bewaarmiddelen of smaakversterkers. Dat maakt ons uniek: we willen ons onderscheiden door de lat hoog te leggen", zegt hij tegen RetailDetail.

De eerste winkel in Turnhout is een ruime strak ingerichte winkel. Naast vlees en vleeswaren biedt de winkel klanten maaltijden, salades, traiteurschotels, en een klein assortiment delicatessen en wijnen. Naast in de winkel, kunnen klanten ook online terecht. Het plan is om door heel Vlaanderen dergelijke slagerswinkels te openen.

In 1947 startte de geschiedenis van het familiebedrijf Peeters-Govers toen Jos Peeters en Marie Govers met hun bakfiets voor het eerst zelfgekweekte tomaten verkochten. Het bedrijf groeide uit tot een regionale supermarktketen. Eerst onder de naam Peeters-Govers, later onder de vlag van Albert Heijn met vestigigingen door heel Vlaanderen en Brussel. De supermarkten waren bekend vanwege de slagerij, dus dat maakt de stap naar het openen van een ambachtelijke slagersketen een logische.

Bron: RetailDetail 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
‘Maaltijdservice starten? Begin niet zomaar met koken’

‘Maaltijdservice starten? Begin niet zomaar met koken’

Bij Slagerij Beerens draait het niet alléén om de verkoop van vlees. De Eindhovense slagerij en traiteur verkoopt zo’n duizend kant-en-klaarmaaltijden per week. Door de coronacrisis loopt de bezorgservice beter dan ooit. Eigenaar Theo Beerens vertelt het verhaal achter het succes.

Boterhamworst - Minder lastig dan u denkt

Boterhamworst - Minder lastig dan u denkt

Veel slagers zijn huiverig voor het maken van boterhamworst. Het lijkt misschien een lastige worstsoort, maar de collega’s die verse worst en grillworst maken, kunnen ook boterhamworst maken.

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...