Versgroep Peeters-Govers begint nieuwe slagersketen in Vlaanderen

8 september 2020
Foto: Unsplash

De Belgische versgroep Peeters-Govers, franchise-ondernemer van verschillende Albert Heijn-filialen, lanceert een nieuwe ambachtelijke slagersketen in Vlaanderen. De eerste winkel opende onlangs in winkelcomplex Turnova in Turnhout. Dat meldt RetailDetail.

Met de nieuwe keten wil Hans Peeters de consument eerlijk vlees bieden. Het vlees in de slagerij is afkomstig van dieren afkomstig bij boeren uit de regio. De dieren worden volledig op ambachtelijke wijze verwerkt. "We maken àlles zelf: ook de maaltijden, de salades en het overgrote deel van de charcuterie. Dat laat ons toe nog een stap verder te gaan: we gebruiken geen E-nummers of andere additieven zoals bewaarmiddelen of smaakversterkers. Dat maakt ons uniek: we willen ons onderscheiden door de lat hoog te leggen", zegt hij tegen RetailDetail.

De eerste winkel in Turnhout is een ruime strak ingerichte winkel. Naast vlees en vleeswaren biedt de winkel klanten maaltijden, salades, traiteurschotels, en een klein assortiment delicatessen en wijnen. Naast in de winkel, kunnen klanten ook online terecht. Het plan is om door heel Vlaanderen dergelijke slagerswinkels te openen.

In 1947 startte de geschiedenis van het familiebedrijf Peeters-Govers toen Jos Peeters en Marie Govers met hun bakfiets voor het eerst zelfgekweekte tomaten verkochten. Het bedrijf groeide uit tot een regionale supermarktketen. Eerst onder de naam Peeters-Govers, later onder de vlag van Albert Heijn met vestigigingen door heel Vlaanderen en Brussel. De supermarkten waren bekend vanwege de slagerij, dus dat maakt de stap naar het openen van een ambachtelijke slagersketen een logische.

Bron: RetailDetail 

Altijd op de hoogte blijven?