Vier Friese vleesbedrijven slaan handen ineen

AVC logo

Op dinsdag 4 februari presenteerden vier Friese  vleesbedrijven de Ambachtelijke Vers Combinatie (AVC). De AVC is een samenwerkingsverband tussen Bruinsma worstmakerij, Jansen Vleesproductie, Vleesbedrijf De Vries en De Sneeker Vleeshandel.

Door de handen ineen te slaan streven de bedrijven naar een nog hoger niveau van service, kwaliteit en dienstverlening. “Eendracht maakt macht” en “samen staan we sterk” aldus Lucas de Haan van worstmakerij Bruinsma. “Door samenwerking willen we aan de ene kant een completer assortiment kunnen leveren met meer mogelijkheden voor innovatie met oog voor kwaliteit en service. En aan de ander kant kunnen we elkaar versterken en aanvullen bij wet- regelgeving en wellicht kostenbesparend werken.”

De presentatie werd gehouden in Veenwouden (Feanwâlden) in het bedrijfspand van Vleesbedrijf De Vries. Mindert de Vries van gelijknamig bedrijf vertelde tijdens zijn speech hoe de AVC tot stand is gekomen en wat de doelstelling was van de samenwerking. De opkomst was enorm en bezoekers kregen een presentatie van de afzonderlijke bedrijven en een rondleiding door het bedrijf van Mindert De Vries.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Jaaroverzicht: Samenwerkingen in 2019

Jaaroverzicht: Samenwerkingen in 2019

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: de meest opvallende overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies van 2019.

Ondernemen in versmarkt Fresh!

Ondernemen in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Jaaroverzicht: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

Jaaroverzicht: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies van 2018. JANUARI Vion maakte 10 januari bekend dat Theo Koekkoek is aangetreden als lid van de raad van commissarissen, hij verving...