Vier Friese vleesbedrijven slaan handen ineen

6 februari 2020 Jan Nederhoed

Op dinsdag 4 februari presenteerden vier Friese  vleesbedrijven de Ambachtelijke Vers Combinatie (AVC). De AVC is een samenwerkingsverband tussen Bruinsma worstmakerij, Jansen Vleesproductie, Vleesbedrijf De Vries en De Sneeker Vleeshandel.

Door de handen ineen te slaan streven de bedrijven naar een nog hoger niveau van service, kwaliteit en dienstverlening. “Eendracht maakt macht” en “samen staan we sterk” aldus Lucas de Haan van worstmakerij Bruinsma. “Door samenwerking willen we aan de ene kant een completer assortiment kunnen leveren met meer mogelijkheden voor innovatie met oog voor kwaliteit en service. En aan de ander kant kunnen we elkaar versterken en aanvullen bij wet- regelgeving en wellicht kostenbesparend werken.”

De presentatie werd gehouden in Veenwouden (Feanwâlden) in het bedrijfspand van Vleesbedrijf De Vries. Mindert de Vries van gelijknamig bedrijf vertelde tijdens zijn speech hoe de AVC tot stand is gekomen en wat de doelstelling was van de samenwerking. De opkomst was enorm en bezoekers kregen een presentatie van de afzonderlijke bedrijven en een rondleiding door het bedrijf van Mindert De Vries.

Altijd op de hoogte blijven?