De productielocatie van Vion in het Duitse Altenburg gaat zich specialiseren voor rundvee. Nu worden er in de vestiging in de Duitse deelstaat Thüringen naast runderen ook nog varkens geslacht. Hier stopt Vion in het eerste kwartaal van 2020 mee om zich te concentreren op verdere groei in de rundveesector.

De afgelopen jaren is de varkenshouderij in het oosten van Duitsland en het gebied rond de Vion-vestiging Altenburg gestaag afgenomen. In tegenstelling tot de runderpopulatie die volgens marktanalyses juist hoog is in dit gebied. Daarom wil Vion de productieloctie in Altenburg ombouwen voor verdere groei in de rundveesector.

Dit ombouwen past in de strategie van Vion. Door te stoppen met het slachten van varkens kan het bedrijf zich beter specialiseren in de rundvleessector in dit deel van Duitsland. In het oosten van Duitsland is de Vion-locatie in Altenburg de enige runderslachterij. Door de grotere capaciteit verbeteren ook de transporttijden van de veehouders naar de vleesproducent.

Met de omschakeling verdwijnen de werkzaamheden van ongeveer 110 medewerkers. Vion heeft de werknemers en hun vertegenwoordigers geïnformeerd en is in gesprek over een sociaal plan. Dat laat het bedrijf weten in het persbericht.

Altijd op de hoogte blijven?