Vion breidt uit in Beieren

28 juli 2017

Vion Food Group breidt uit in Beieren. De vleesproducent neemt vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen en zes vlees- en versmarkten over. De Beierse bedrijven waren onderdeel van de failliet verklaarde groep LUTZ Fleischwaren GmbH.

De overname van Otto Nocker past binnen de groeistrategie die Vion in 2016 aangekondigde. Vion streeft naar goede marktposities met sterke regionale merken, volgens CEO Francis Kint van Vion.

Otto Nocker

Otto Nocker staat bekend als 'De fijnproevers uit de Allgäu'. Dit past uitstekend bij de strategie van Vion waarbij een verdieping van de waardeketen centraal staat. Bernd Stange, COO van de divisie Beef van Vion, benadrukt dat de focus ligt op de versterking van het merk Nocker. Hij garandeert klanten dat Vion de zakelijke betrekkingen voortzet met de hoge kwaliteitsstandaarden die ze gewend zijn.

Met de acquisitie van de zeven locaties in Germaringen, Ingolstadt, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg verstevigt Vion zijn leidende positie in Beieren. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van ca. 50 miljoen euro. Bernd Stange: “Vion wil alle 163 werknemers overnemen en een toekomstperspectief geven.”

De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten.

Vion

Vion Holding N.V. is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopkantoren in zestien landen wereldwijd. In 2016 realiseerde Vion een omzet van € 4,7 miljard, met 11.500 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?