Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion BBQ Star

Foto: Vion

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Star. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Het assortiment bestaat uit zeven varkens- en rundvleesproducten. Van het varken komen de spareribs, porchetta en pulled pork. En van het rund zijn de flat iron steak, côte de boeuf, ribeye en picanha afkomstig. Althuizen: “Voor BBQ Star zijn de beste delen van het Simmentaler rund en het 1 ster Beter Leven-varken gekozen. Mooi sappig vlees, vol van smaak. Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of marinade." 

Met BBQ Star wil Vion volgens Chief Commercial Officer Maiko van der Meer aansluiten op de trend om premium vlees op de barbecue te leggen. Ook koos Vion bewust voor de samenwerking met Althuizen. "Jord is binnen Nederland dé autoriteit op het gebied van barbecue. Elk van de zeven vleessoorten van BBQ Star hebben we in samenspraak met hem zorgvuldig geselecteerd.”

De samenwerking met Althuizen beperkte zich niet tot de kruidenrub. Op elke verpakking van het BBQ Star-vlees staat een QR-code die linkt naar een filmpje waar Althuizen uitlegt hoe je het vlees kun bereiden. Daarnaast staan er ook barbecue-tips en recepten op de website van BBQ Star.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion sluit vestiging in Valkenswaard

Vion sluit vestiging in Valkenswaard

Vion Pork wil de vestiging in Valkenswaard sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar andere Vion-locaties. "De herverdeling van activiteiten leidt tot een breder keuze-gamma voor afnemers, meer efficiency en een duurzamere werkwijze", aldus Vion. Op de locatie Valkenswaard wordt spek geproduceerd. De belangrijkste producten zijn bardeerspek,...

Vion op de eerste plaats op de MT500-lijst categorie Fast Moving Consumer Goods

Vion op de eerste plaats op de MT500-lijst categorie Fast Moving Consumer Goods

Ieder jaar publiceert MT500 een lijst van 500 bedrijven met de beste reputatie van Nederland. Vion bezet de eerste plaats in de categorie Fast Moving Consumer Goods (toeleveranciers).

Chinezen eten minder varkensvlees

Chinezen eten minder varkensvlees

Vergeleken met een jaar geleden zijn de Chinezen 10 tot 15% minder varkensvlees gaan eten. Dat schat de Rabobank in een update over de Chinese varkenssector.