Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion BBQ Star

Foto: Vion

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Star. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Het assortiment bestaat uit zeven varkens- en rundvleesproducten. Van het varken komen de spareribs, porchetta en pulled pork. En van het rund zijn de flat iron steak, côte de boeuf, ribeye en picanha afkomstig. Althuizen: “Voor BBQ Star zijn de beste delen van het Simmentaler rund en het 1 ster Beter Leven-varken gekozen. Mooi sappig vlees, vol van smaak. Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of marinade." 

Met BBQ Star wil Vion volgens Chief Commercial Officer Maiko van der Meer aansluiten op de trend om premium vlees op de barbecue te leggen. Ook koos Vion bewust voor de samenwerking met Althuizen. "Jord is binnen Nederland dé autoriteit op het gebied van barbecue. Elk van de zeven vleessoorten van BBQ Star hebben we in samenspraak met hem zorgvuldig geselecteerd.”

De samenwerking met Althuizen beperkte zich niet tot de kruidenrub. Op elke verpakking van het BBQ Star-vlees staat een QR-code die linkt naar een filmpje waar Althuizen uitlegt hoe je het vlees kun bereiden. Daarnaast staan er ook barbecue-tips en recepten op de website van BBQ Star.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs treedt vanaf 15 mei treedt toe tot de raad van commissarissen van Vion. Dat maakt de in Boxtel gevestigde vleesproducent bekend. “We zijn verheugd Rogier Jacobs te mogen verwelkomen als nieuw lid van onze raad van commissarissen. Zijn uitgebreide internationale ervaring en netwerk op het gebied van IT is van toegevoegde waarde voor...

Digitale herkenning van varkens maakt slachtblik overbodig

Digitale herkenning van varkens maakt slachtblik overbodig

Vandaag zijn de eerste varkens zonder slachtblik afgeleverd bij een slachterij in IJsselstein. Dit slachtblik is een verplicht oormerk wat moet aangebracht worden voordat een varken naar het slachthuis gaat. De identificatie-functie van het slachtblik wordt overgenomen door een digitaal oormerk wat het dier al direct na geboorte krijgt aangebracht.

Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Volgens het duurzaamheidsrapport 2018 van Vion steeg de vleesproducent naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.