Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion BBQ Star

Foto: Vion

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Star. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Het assortiment bestaat uit zeven varkens- en rundvleesproducten. Van het varken komen de spareribs, porchetta en pulled pork. En van het rund zijn de flat iron steak, côte de boeuf, ribeye en picanha afkomstig. Althuizen: “Voor BBQ Star zijn de beste delen van het Simmentaler rund en het 1 ster Beter Leven-varken gekozen. Mooi sappig vlees, vol van smaak. Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of marinade." 

Met BBQ Star wil Vion volgens Chief Commercial Officer Maiko van der Meer aansluiten op de trend om premium vlees op de barbecue te leggen. Ook koos Vion bewust voor de samenwerking met Althuizen. "Jord is binnen Nederland dé autoriteit op het gebied van barbecue. Elk van de zeven vleessoorten van BBQ Star hebben we in samenspraak met hem zorgvuldig geselecteerd.”

De samenwerking met Althuizen beperkte zich niet tot de kruidenrub. Op elke verpakking van het BBQ Star-vlees staat een QR-code die linkt naar een filmpje waar Althuizen uitlegt hoe je het vlees kun bereiden. Daarnaast staan er ook barbecue-tips en recepten op de website van BBQ Star.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Voor de derde keer organiseerden Ron Kuipers en Martijn Lelsz een AVO-seminar – ditmaal over streetfood, veganistische producten en bbq’s. Zowel ambachtelijke slagers, groothandelaren als de industrie waren vertegenwoordigd op 3 en 4 maart in de fabriek in Osnabrück.

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

De rode runderen horen bij West-Vlaanderen. De flinke runderen zijn goed zichtbaar in het landschap en het vlees is een geliefd product in de Belgische gastronomie. Eerder werd dit vlees als erkend als West-Vlaams streekproduct. Nu krijgt het ook Europese bescherming.