Vion investeert 4 miljoen in Groenlo 

24 juni 2015

Vion investeert 4 miljoen euro in de productielocatie in Groenlo. Dit als onderdeel van een groter programma, waarbij sommige locaties in Nederland en Duitsland gaan sluiten en andere worden gemoderniseerd. Dit programma moet leiden tot een optimalisatie van de voetafdruk, meldt het bedrijf.

De 4 miljoen euro komt bovenop de investering van 25 miljoen die het bedrijf vorig jaar augustus al had aangekondigd in de productielocaties in Zuid-Duitsland.

Locaties sluiten

In het programma wordt het aantal locaties in Nederland en Duitsland teruggebracht. Dit door vestigingen te sluiten of te verkopen en de activiteiten onder te brengen bij bestaande locaties, die worden gemoderniseerd.

Welke locaties gaan sluiten, kan Vion Food nog niet zeggen, bericht de Gelderlander. “Dat is een proces dat langere tijd in beslag neemt”, aldus een woordvoerder.

Op dit moment heeft Vion in Nederland locaties in Groenlo, Enschede, Tilburg, Apeldoorn, Valkenswaard, Scherpenzeel en Boxtel.

Groenlo efficiënter, flexibeler

In Groenlo, dat dus open blijft, worden alle activiteiten rond biologisch varkensvlees en Good Farming Star geconcentreerd, van slacht tot consumentenverpakking. Met de investering in Groenlo wordt het werk efficiënter en flexibeler gemaakt.

In Nederland werken in totaal 11.950 mensen bij Vion Food. In Groenlo staan er 580 op de loonlijst, verdeeld over Vion Groenlo, Vion Foodservice Nederland, De Groene Weg en Vion Retail Groenlo. Daar komen volgens de woordvoerder zeker banen bij.

Optimale verwaarding

Vion Food wil zich de komende jaren richten op een optimale verwaarding van de verwerkte dieren en een goede afstemming van het productaanbod op de wereldwijde vraag. Het gaat hierbij om volgens Vion ‘open markten’, als China, Amerika, Japan, Korea en Australië.

Altijd op de hoogte blijven?