Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vlees+_Vion_1

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa en kreeg het dierbeschermingslabel 'Für Mehr Tierschutz' van de Duitse dierenbescherming.

Waldkraiburg

Waldkraiburg ligt in het hart van de veeteelt van het Beierse Simmentaler vlekvee. Daarom werd volgens Bernd Stange, Chief Operation Officer van de divisie Beef bij Vion, voor gekozen om juist deze locatie uit te breiden. In de bouw zijn de aanbevelingen van de wetenschapper Temple Grandin opgenomen. Bij aankomst worden de runderen naar een wachtruimte van 280 gebracht om uit te rusten. Via een gemeenschappelijke gang worden de dieren naar de verdovingsbox gebracht. Dit proces wordt door Vion bewaakt met camera's.

Simmentaler vlekvee

90 procent van alle in Waldkraiburg aangeleverde dieren behoren tot het ras Simmentaler vlekvee. Hiervan komt 86 procent uit een straal van maximaal 200 kilometer. Dit betekent een transporttijd van maximaal 4 uur.  Het rundvlees van de productielocatie Waldkraiburg wordt grotendeels lokaal afgezet. Daarnaast worden de markten in Spanje, Frankrijk, Scandinavië, Noord-Amerika en Azië bediend.

Vion brengt het vlees van het Simmentaler vlekvee op de markt met de merken 100% Simmental Goldbeef en Simmental Pur. Onlangs kreeg het 100% Simmental Goldbeef de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen. Dit rundvlees wordt verwerkt op de productielocatie in Waldkraiburg

Vion Food Group

De Vion Food Group is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion wint Hamel Business Award 2018

Vion wint Hamel Business Award 2018

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Al meer dan 20 jaar levert Vion kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. Maiko van der Meer, Chief...

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Onder de naam Churrua biedt Jan Zandbergen Uruguayaans Wagyu op de markt. Dit merk bestaat uit een assortiment graangevoerd Hereford en Angus rundvlees uit Uruguay. Het Charrua Wagyu-vlees is onderverdeeld volgens de Ausmeat Marbling Scores. Om de kwaliteit te garanderen neemt Zandbergen alleen Wagyu vlees met de score 4-5, 6-7 en 8-9. Charrua Wagyu-vlees Wagyu...

Nieuw management bij varkensvleesdivisie Vion

Nieuw management bij varkensvleesdivisie Vion

Vleesverwerker Vion heeft opnieuw een reeks personeelswisselingen in het management aangekondigd, dit keer in de varkensvleesdivisie. Frans Stortelder, COO van de varkensvleesdivisie, zal per 1 januari doorstromen naar de functie van Chief Strategic Projects bij Vion. John de Jonge zal hem gaan vervangen als COO en krijgt samen met CCO...