Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vlees+_Vion_1

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa en kreeg het dierbeschermingslabel 'Für Mehr Tierschutz' van de Duitse dierenbescherming.

Waldkraiburg

Waldkraiburg ligt in het hart van de veeteelt van het Beierse Simmentaler vlekvee. Daarom werd volgens Bernd Stange, Chief Operation Officer van de divisie Beef bij Vion, voor gekozen om juist deze locatie uit te breiden. In de bouw zijn de aanbevelingen van de wetenschapper Temple Grandin opgenomen. Bij aankomst worden de runderen naar een wachtruimte van 280 gebracht om uit te rusten. Via een gemeenschappelijke gang worden de dieren naar de verdovingsbox gebracht. Dit proces wordt door Vion bewaakt met camera's.

Simmentaler vlekvee

90 procent van alle in Waldkraiburg aangeleverde dieren behoren tot het ras Simmentaler vlekvee. Hiervan komt 86 procent uit een straal van maximaal 200 kilometer. Dit betekent een transporttijd van maximaal 4 uur.  Het rundvlees van de productielocatie Waldkraiburg wordt grotendeels lokaal afgezet. Daarnaast worden de markten in Spanje, Frankrijk, Scandinavië, Noord-Amerika en Azië bediend.

Vion brengt het vlees van het Simmentaler vlekvee op de markt met de merken 100% Simmental Goldbeef en Simmental Pur. Onlangs kreeg het 100% Simmental Goldbeef de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen. Dit rundvlees wordt verwerkt op de productielocatie in Waldkraiburg

Vion Food Group

De Vion Food Group is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Boeuf bourguignonne

Boeuf bourguignonne

Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Boeuf bourguignonne.

Hightech veehouderij in natuurgebied

Hightech veehouderij in natuurgebied

Boer Geert Meersschaert en zijn vrouw Kris van Royen produceren ‘présalé’-rundvlees dat ze zelf verkopen. Het vlees komt van runderen die de helft van het jaar grazen in het natuurgebied van het Verdronken land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Op hun bedrijf gaat hightech-veehouderij hand in hand met natuurlijke begrazing.

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.