Vion overweegt vegetarische producten

Vlees+_Vion_2

Vion, één van de grootste vleesproducenten van Europa, overweegt ook vleesvervangers op de Nederlandse markt te brengen. Dat bevestigen bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink en financieel directeur John Morssink van Vion in Het Financieele Dagblad. 

Vion kan op verschillende manieren tegemoet komen aan de consumentenvraag naar eiwitten. “Dat kan met vlees. En dat kan met plantaardige eiwitten”, zegt Morssink. “Overschakelen, althans deels, op de productie van vleesvervangers is zakelijk gezien een rationele stap”, voegt de kersverse directeur Lotgerink daaraan toe.

In Duitsland maakt Vion al vegetarische producten voor de horeca onder de naam Salomon Foodworld. In Nederland zijn de mozzarellasticks, veggieburgers en andere vleesvervangers vooralsnog alleen verkrijgbaar bij de horecagroothandel. Uitbreiding naar de Nederlandse detailhandel is volgens Lotgerink een kleine stap.

Met het oog op grotere transparantie, zodat bijvoorbeeld de herkomst van vlees altijd te achterhalen is, start Vion eind dit jaar met een track-and-trace-proef, mogelijk met QR-codes op de verpakkingen. “Wij willen track-and-trace op nationale schaal invoeren samen met andere deelnemende bedrijven in AgriNL. Dat kost tijd. Vion gaat daar niet op wachten”, zegt Lotgerink. “Wij willen af van alle schandalen.”

Vion publiceerde vandaag zijn jaarcijfers. Afgelopen jaar daalde de omzet met 6,7% tot €4,7 miljard. De nettowinst halveerde tot €10,2 miljoen. Wel verlaagde Vion zijn schuldenlast met bijna een derde tot €35,1 miljoen.

Bron: Foodlog

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Kalkoenhouders Ruud en Sabrina Bos brengen een nieuw en diervriendelijk Nederlands kalkoenconcept op de markt, De Sjroete Farm, bourgondische weidekalkoen. Medio juni was het kalkoenvlees als pilot verkrijgbaar bij Slagerij Rutten in Panningen. Inmiddels hebben meer slagerijen de producten van De Sjroete Farm in het assortiment.

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

De tweede hittegolf van het jaar was vorige week een feit. Het was extreem warm, het kwik steeg zelfs boven de veertig graden. Ondanks de hitte ging het werk bij de slager gewoon door. Hoe gingen zij om met de warmte?

Gouden Trekker Award 2019 voor Gertjan Kiers

Gouden Trekker Award 2019 voor Gertjan Kiers

Vrijdag 19 juli won demoslager Gertjan Kiers de allereerste Gouden Trekker Award. Deze prijs is een initiatief van Team Agro en gaat naar een persoon die zich hard maakt voor de agrarische sector, terwijl hij geen boer of tuinder is. Gertjan kreeg de meeste stemmen van het publiek en is blij met de prijs: "Vooral dat ik gekozen ben door boeren zelf,...