Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

29 november 2018

Vion brengt met het label Cool Cuts een nieuw assortiment diepvriesproducten op de markt. Het assortiment bestaat uit gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef en is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers, en op de detailhandel. 

Premium Beef

Het vlees is afkomstig van het Simmentaler rund en het ras Holstein Friesian. “Vion is een van de weinige vleesproducenten die het volledige proces van slachten, verwerken, rijpen en verpakken in eigen beheer verzorgt”, benadrukt Bernd Stange, hoofd van de divisie Beef bij Vion. Pas na een rijpingsproces van drie weken worden de vleesstukken individueel geportioneerd, verpakt en diepgevroren.

Cool Cuts

Het Cool Cuts-assortiment bestaat uit verschillende snitten en producten. Steak-klassiekers zoals entrecote, T-bone en filet, maar ook flat iron, tomahawk, côte de boeuf en churrasco ribs. Alle varianten worden “ready to cook” aan de klant geleverd, in speciale verpakking voor sous-vide bereiding. Deze methode vereenvoudigt het werk in de professionele keuken: het vlees wordt ontdooid of diepgevroren sous-vide gegaard, daarna in de grillpan aan beide kanten kort gebakken.

Productieproces

Vion voert elke productie op aanvraag uit. “Niet elke klant wil de biefstuk in de 250-gram-versie, maar misschien liever een stuk van 180 gram”, aldus Bernd Stange. “Op deze individuele wensen spelen wij in.” Omdat de diverse rundvleesvarianten het hele jaar door beschikbaar zijn en omdat het vlees vanaf de productiedatum minimaal 18 maanden houdbaar is, kunnen de klanten de producten altijd naar behoefte gebruiken. Vion wil in de toekomst nog meer categorieën aan het assortiment toevoegen.

Vion

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion een omzet van € 5,1 miljard, met 11.800 werknemers.

Altijd op de hoogte blijven?