Vion sluit vestiging in Valkenswaard

9 juli 2019

Vion Pork wil de vestiging in Valkenswaard sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar andere Vion-locaties. "De herverdeling van activiteiten leidt tot een breder keuze-gamma voor afnemers, meer efficiency en een duurzamere werkwijze", aldus Vion.

Op de locatie Valkenswaard wordt spek geproduceerd. De belangrijkste producten zijn bardeerspek, zeer dun gesneden platen spek voor de ‘witte rand’ om bijvoorbeeld leverkaas en andere vleeswaren; lardeerspek, dikker gesneden spek voor verwerking in andere vleesproducten; pettenspek, voor gebruik in combinatie met hamproducten; en overige spekproducten, zoals blokjes, toplagen, snippers en zwoerd

De activiteiten worden verspreid over andere Vion locaties. De productie van Japan-spek gaat naar Vion Scherpenzeel en Vion Emstek. De productie van alle overige producten vindt voortaan plaats bij Encebe Vleeswaren. Binnen Encebe Vleeswaren is geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, waardoor Vion aan klanten een breder productenpakket kan aanbieden. Hierbij wordt alleen spek afkomstig van Nederlandse en Duitse varkens verwerkt. Het spek is in de nieuwe situatie in alle kwaliteitsstandaarden (QS, Good Farming Organic, Good Farming Star, Good Farming Balance) beschikbaar.

De directie heeft het voorgenomen plan – dat in het eerste kwartaal 2020 gerealiseerd moet zijn –  3 juli voor advies voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad. Nagenoeg alle 40 medewerkers van Valkenswaard kunnen volgens de vleesverwerker aan de slag bij een van de andere Vion-locaties. De komende tijd zal overleg plaatsvinden met de betrokken vakbonden over een Sociale Regeling.

“Voor Vion is deze herverdeling van activiteiten een belangrijke stap,” aldus John de Jonge, COO Vion Pork. “Klanten kunnen hiermee kiezen uit een nog breder gamma van producten. Het leidt daarnaast tot meer efficiency en een duurzamere productie doordat het aantal transportbewegingen afneemt. De interne logistiek binnen Vion verbetert. Het optimaliseren van de productieketen is een van de speerpunten in de strategie van Vion Pork.”

Altijd op de hoogte blijven?