Vion stijgt op wereldwijde ranglijst voor dierenwelzijn

Vlees+_Vion_2

Vion is gestegen op de Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW), een internationale ranglijst voor de 150 grootste voedingsbedrijven in de wereld. De vleesproducent staat nu op niveau 2.

De Business Benchmark on Farm Animal Welfare evalueert 's werelds grootste voedselproducenten, retailers en foodservicebedrijven met betrekking tot hun praktijken, processen en prestaties op het gebied van dierenwelzijn.

“Ik ben erg trots dat wij op het gebied van dierenwelzijn voor het derde jaar op rij hoger eindigen in de BBFAW ranglijst. Samen met onze afnemers en leveranciers streven wij naar kwalitatief hoogwaardige vleesproducten, die veilig en duurzaam tot stand komen. Dagelijks werken wij met duizenden dieren waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. Deze erkenning sterkt ons om het beleid van transparantie van de afgelopen jaren voort te zetten,” aldus Ronald Lotgerink, CEO Vion.

De BBFAW erkent met deze classificering dat Vion dierenwelzijn heeft geïntegreerd in zijn bedrijfsstrategie. BBFAW wordt bijgestaan door Compassion in World Farming en World Animal Protection, de vooraanstaande dierenwelzijnsorganisaties die samen de ranglijst hebben opgericht. Bij de ranglijst van 2018 zijn 150 bedrijven uit 23 landen geëvalueerd. De BBFAW is ontwikkeld om betere dierenwelzijnsnormen aan te moedigen binnen de gehele voedselketen. De afgelopen twee jaar heeft Vion een gestage verbetering laten zien van niveau 4 in 2016, niveau 3 in 2017 tot niveau 2 in 2018.

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion een omzet van € 5,1 miljard, met 11.800 werknemers.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion sluit vestiging in Valkenswaard

Vion sluit vestiging in Valkenswaard

Vion Pork wil de vestiging in Valkenswaard sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar andere Vion-locaties. "De herverdeling van activiteiten leidt tot een breder keuze-gamma voor afnemers, meer efficiency en een duurzamere werkwijze", aldus Vion. Op de locatie Valkenswaard wordt spek geproduceerd. De belangrijkste producten zijn bardeerspek,...

Vion op de eerste plaats op de MT500-lijst categorie Fast Moving Consumer Goods

Vion op de eerste plaats op de MT500-lijst categorie Fast Moving Consumer Goods

Ieder jaar publiceert MT500 een lijst van 500 bedrijven met de beste reputatie van Nederland. Vion bezet de eerste plaats in de categorie Fast Moving Consumer Goods (toeleveranciers).

Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Nog steeds komt paardenvlees Europa binnen van paarden die in Uruguay, Argentinië en Canada mishandeld en verwaarloosd zijn. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door 13 dierenbeschermingsorganisaties, waaronder het Nederlandse Dier&Recht en het Belgische GAIA.