Vion stijgt op wereldwijde ranglijst voor dierenwelzijn

Vlees+_Vion_2

Vion is gestegen op de Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW), een internationale ranglijst voor de 150 grootste voedingsbedrijven in de wereld. De vleesproducent staat nu op niveau 2.

De Business Benchmark on Farm Animal Welfare evalueert 's werelds grootste voedselproducenten, retailers en foodservicebedrijven met betrekking tot hun praktijken, processen en prestaties op het gebied van dierenwelzijn.

“Ik ben erg trots dat wij op het gebied van dierenwelzijn voor het derde jaar op rij hoger eindigen in de BBFAW ranglijst. Samen met onze afnemers en leveranciers streven wij naar kwalitatief hoogwaardige vleesproducten, die veilig en duurzaam tot stand komen. Dagelijks werken wij met duizenden dieren waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. Deze erkenning sterkt ons om het beleid van transparantie van de afgelopen jaren voort te zetten,” aldus Ronald Lotgerink, CEO Vion.

De BBFAW erkent met deze classificering dat Vion dierenwelzijn heeft geïntegreerd in zijn bedrijfsstrategie. BBFAW wordt bijgestaan door Compassion in World Farming en World Animal Protection, de vooraanstaande dierenwelzijnsorganisaties die samen de ranglijst hebben opgericht. Bij de ranglijst van 2018 zijn 150 bedrijven uit 23 landen geëvalueerd. De BBFAW is ontwikkeld om betere dierenwelzijnsnormen aan te moedigen binnen de gehele voedselketen. De afgelopen twee jaar heeft Vion een gestage verbetering laten zien van niveau 4 in 2016, niveau 3 in 2017 tot niveau 2 in 2018.

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion een omzet van € 5,1 miljard, met 11.800 werknemers.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vlaanderen werkt aan eigen dierenwelzijnslabel voor vlees

Vlaanderen werkt aan eigen dierenwelzijnslabel voor vlees

Na een fairtrade-label en bio-label wordt het volgens Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) nu ook tijd voor een dierenwelzijnslabel voor heel Vlaanderen.

Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs treedt vanaf 15 mei treedt toe tot de raad van commissarissen van Vion. Dat maakt de in Boxtel gevestigde vleesproducent bekend. “We zijn verheugd Rogier Jacobs te mogen verwelkomen als nieuw lid van onze raad van commissarissen. Zijn uitgebreide internationale ervaring en netwerk op het gebied van IT is van toegevoegde waarde voor...

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.