Vion wint goud tijdens World Steak Challenge

Vlees+_World Steak Challenge

De Goldbeef entrecote van de Vion Food Group ontving de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen.  Het Finse bedrijf JN Meat International was de overall winnaar. Hun sirloin steak is de beste steak ter wereld.

World Steak Challenge

Daarnaast won het Finse bedrijf ook drie categorieën, namelijk de categorieën beste Entrecote, sirloin en met gras gevoerd rundvlees. De andere categoriewinnaars waren ABP Polend voor de filet. En het Duitse OSI International Holding voor beste graan gevoerd rundvlees. Aan de strijd deden deelnemers uit 22 landen mee. De jury keurde in totaal 240 steaks van 35 verschillende rassen.

Goldbeef steak van Vion

De Goldbeef steak van Vion wordt minimaal dertig dagen aan het bot gerijpt in een speciaal geklimatiseerde kamer. Het vlees is licht en gelijkmatig gemarmerd. Het vlees is afkomstig van het Beierse runderras Simmentaler Fleckvieh. Vion produceert het vlees op de productielocatie in Waldkraiburg.

Naast het goud in de categorie entrecote, kreeg Vion een bronzen medaille in de categorieën filet en sirloin. COO Vion Beef Bernd Stange was blij met de goede uitslag: “Dit goede resultaat bij de World Steak Challenge is een prachtige erkenning voor de hoge kwaliteit van ons premium-rundvleesmerk Goldbeef. Voor ons verkoopteam en voor alle medewerkers van de divisie Beef is dit een groot succes en een stimulans om door te gaan op de ingeslagen koers met het merk Goldbeef.”

Vion Food Group

De Vion Food Group is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs treedt vanaf 15 mei treedt toe tot de raad van commissarissen van Vion. Dat maakt de in Boxtel gevestigde vleesproducent bekend. “We zijn verheugd Rogier Jacobs te mogen verwelkomen als nieuw lid van onze raad van commissarissen. Zijn uitgebreide internationale ervaring en netwerk op het gebied van IT is van toegevoegde waarde voor...

Diviande breidt ‘Easy Cooking’-lijn uit

Diviande breidt ‘Easy Cooking’-lijn uit

Diviande breidt de ‘Easy Cooking’ lijn uit met steaks die bevroren in bereid kunnen worden in de oven, airfryer of magnetron. Het concept is beschikbaar voor zowel de professionele keuken als voor de thuiskok.

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.