Vion wint Hamel Business Award 2018

22 oktober 2018

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Al meer dan 20 jaar levert Vion kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer binnen Vion Pork: “Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor de goede handelsrelatie met onze Koreaanse partners.”

Duurzaamheid en dierenwelzijn

De doorslaggevende factor voor het toekennen van de award waren de investeringen van Vion in duurzaamheid en dierenwelzijn, vastgelegd in Vion’s Corporate Social Responsibility-strategie. Het vlees van Vion werd genoemd als een uitstekend voorbeeld van de hoge kwaliteit producten die vanuit Nederland aan Korea geleverd worden. De Deputy Ambassador van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea Ruth Emmerink reikte de prijs uit aan Van der Meer en Eric de Jong, Countrymanager verkoop Zuid-Korea.  Zij benadrukte bij het uitreiken van de prijs de inspanningen van Vion om zijn ketens te verduurzamen en te investeren in dierenwelzijn.

Hamel Business Award 2018

De Hamel Business Award is een award voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. De winnaars van deze award worden geselecteerd door een onafhankelijke jury. Zij baseren zich op business performance, innovaties voor een duurzame toekomst en bijdragen aan de Nederlands-Koreaanse economische betrekkingen.

Vion

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

Altijd op de hoogte blijven?