Vion wint Kristalprijs 2017

Vion wint Kristalprijs voor de snelste stijger 2017

Vion heeft de Kristalprijs 2017 voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland gewonnen voor haar MVO-verslag 2016. Francis Kint, CEO Vion: “Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor ons werk, onze durf en onze prestaties en voor de sector een enorme stimulans.”

Dit jaar publiceerde Vion het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslag voor het eerst. Met een puntenstijging van 90 ten opzichte van vorig jaar, is de onderneming gestegen van de 204e naar de 112e positie op de Transparantiebenchmark.

Juryrapport

Volgens de jury zijn in het verslag cruciale onderdelen zoals een waardecreatiemodel, een beschrijving van de waardeketen en informatie met betrekking tot stakeholderdialoog opgenomen. De jury noemt vooral de verbinding tussen materiële thema’s en het waardecreatiemodel opmerkelijk treffend. Een ander sterk element van het verslag is dat voor bijna ieder materieel thema resultaten op kwantitatieve wijze worden gepresenteerd.

Daarnaast spreekt de jury haar waardering uit voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid. Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang.

Kristalprijs

De kristalprijs is de prijs voor de beste MVO-verslaggeving. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zette samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) deze prijs in 2010 op. De prijs werd op 21 november uitgereikt tijdens de Kristalprijsceremonie in Driebergen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion wint Hamel Business Award 2018

Vion wint Hamel Business Award 2018

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Al meer dan 20 jaar levert Vion kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. Maiko van der Meer, Chief...

Nieuw management bij varkensvleesdivisie Vion

Nieuw management bij varkensvleesdivisie Vion

Vleesverwerker Vion heeft opnieuw een reeks personeelswisselingen in het management aangekondigd, dit keer in de varkensvleesdivisie. Frans Stortelder, COO van de varkensvleesdivisie, zal per 1 januari doorstromen naar de functie van Chief Strategic Projects bij Vion. John de Jonge zal hem gaan vervangen als COO en krijgt samen met CCO...

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa...