VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten. Hal 1 is primair ingericht op de slagerij, maar door het brede aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten. Hal 2 is gereserveerd voor de workshops en heeft een horecaplein met foodtrucks. En hal 3 staat in het teken van de 'Markt van de toekomst'. Hier vinden bezoekers de laatste trends voor de ambulante handel. Tot slot is er ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken, aansluitend aan hal 1.

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Dit jaar is kennisoverdracht een belangrijk onderdeel van het VIP 2019. Er komt extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse workshopruimtes is er aandacht voor alle facetten binnen een versbedrijf. Voor zowel ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche heeft VIP een inspirerend workshopaanbod.

Voor alle Keurslagers en hun medewerkers is er wederom een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Ook organiseert VNV op maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring. Daarnaast staan ook de volgende workshops op het programma.

  • College Tour - Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.
  • Help, mijn medewerker is ziek! - Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.
  • E-commerce, kans of bedreiging voor de lokale versspecialist? - Consumenten raken steeds meer gewend aan online bestellen, ook als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Tijdens deze workshop leert men hoer er ingespeeld kan worden op die trend.
  • Geur- en smaaktest - Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!

VIP 2019 vindt plaats op 1 en 2 april van 15.00-22.00 uur in de Expo Houten. Entree is gratis.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Europese commissie wil verbod op vleesnamen voor vegetarische producten

Europese commissie wil verbod op vleesnamen voor vegetarische producten

Een vegetarische hamburger of vegaworst. Als het aan de Landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt zijn deze benamingen binnenkort verleden tijd. In de commissie werd het verbod op vleesnamen voor vegetarische producten met een ruime meerderheid aangenomen.

Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Slager Bas Ultee begon onlangs weer met het deelnemen aan vakwedstrijden. En met succes. Tijdens de Slavakto werd hij uitgeroepen tot de beste slager van de provincie Utrecht. En in februari ontving hij een eervolle vermelding bij de Grote Grillworsttest. "Met onze producten maken wij het onderscheid én kunnen wij dat onderscheid blijven waarborgen”,...

KNS-voorzitter Fred Karremans overleden

KNS-voorzitter Fred Karremans overleden

Op 27 maart is Fred Karremans overleden. De voorzitter van de KNS overleed na een kort ziekbed. De KNS maakte zijn overlijden met grote verslagenheid bekend.