VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten. Hal 1 is primair ingericht op de slagerij, maar door het brede aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten. Hal 2 is gereserveerd voor de workshops en heeft een horecaplein met foodtrucks. En hal 3 staat in het teken van de 'Markt van de toekomst'. Hier vinden bezoekers de laatste trends voor de ambulante handel. Tot slot is er ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken, aansluitend aan hal 1.

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Dit jaar is kennisoverdracht een belangrijk onderdeel van het VIP 2019. Er komt extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse workshopruimtes is er aandacht voor alle facetten binnen een versbedrijf. Voor zowel ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche heeft VIP een inspirerend workshopaanbod.

Voor alle Keurslagers en hun medewerkers is er wederom een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Ook organiseert VNV op maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring. Daarnaast staan ook de volgende workshops op het programma.

  • College Tour - Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.
  • Help, mijn medewerker is ziek! - Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.
  • E-commerce, kans of bedreiging voor de lokale versspecialist? - Consumenten raken steeds meer gewend aan online bestellen, ook als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Tijdens deze workshop leert men hoer er ingespeeld kan worden op die trend.
  • Geur- en smaaktest - Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!

VIP 2019 vindt plaats op 1 en 2 april van 15.00-22.00 uur in de Expo Houten. Entree is gratis.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Lekker en snel klaar: salades en wraps

Lekker en snel klaar: salades en wraps

Het is zomer, dus wil de consument niet lang in de keuken staan. Vandaar dat Jan Nederhoed dit keer een aantal gerechten heeft gemaakt, die snel klaar zijn en toch allerlei gezonde ingrediënten bevatten. Het zijn wraps, gevulde pitabroodjes en een heerlijke salade. Makkelijk voor de slager en voor de klanten.

Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...

Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Bens Verspromotie introduceert een nieuwe winkelformule voor slagers, Traiteurslager. De formule geeft ondersteuning bij promotie, presentatie en receptvariatie.