VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten. Hal 1 is primair ingericht op de slagerij, maar door het brede aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten. Hal 2 is gereserveerd voor de workshops en heeft een horecaplein met foodtrucks. En hal 3 staat in het teken van de 'Markt van de toekomst'. Hier vinden bezoekers de laatste trends voor de ambulante handel. Tot slot is er ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken, aansluitend aan hal 1.

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Dit jaar is kennisoverdracht een belangrijk onderdeel van het VIP 2019. Er komt extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse workshopruimtes is er aandacht voor alle facetten binnen een versbedrijf. Voor zowel ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche heeft VIP een inspirerend workshopaanbod.

Voor alle Keurslagers en hun medewerkers is er wederom een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Ook organiseert VNV op maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring. Daarnaast staan ook de volgende workshops op het programma.

  • College Tour - Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.
  • Help, mijn medewerker is ziek! - Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.
  • E-commerce, kans of bedreiging voor de lokale versspecialist? - Consumenten raken steeds meer gewend aan online bestellen, ook als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Tijdens deze workshop leert men hoer er ingespeeld kan worden op die trend.
  • Geur- en smaaktest - Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!

VIP 2019 vindt plaats op 1 en 2 april van 15.00-22.00 uur in de Expo Houten. Entree is gratis.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Ontwikkelingen

Ontwikkelingen

Terwijl ik dit schrijf sneeuwt het! Dikke vlokken kleuren de aarde wit en toveren een prachtig landschap. “Time flies when you’re having fun”, zeggen de Engelsen en dat is waar! De tijd vliegt; het is alweer eind januari 2019. Ik weet niet hoe u er over denkt maar het komt op mij over dat iedereen positief gestemd is over de kansen...

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt. De afgelopen maanden kregen de deelnemende...

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Op zondag 17 en maandag 18 maart 2019 organiseert Voets Specialiteiten haar twee jaarlijkse Voorjaarsbeurs. Foodondernemers, zoals bakkers en slagers, kunnen in de honderd jaar oude Koekbouw aan de CHV Noordkade in Veghel terecht voor inspiratie. Voets Specialiteiten is een leverancier van delicatessen voor kaasspeciaalzaken, AGF-speciaalzaken, koffie-...