Vivera breidt productiecapaciteit fors uit

Bron: Unsplash

Vivera, in Nederland de grootste producent van vleesvervangers, investeert de komende drie jaar 30 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit. Het bedrijf verwacht dat de markt voor vleesvervangers de komende jaren blijft groeien.

Vivera rekent dit  jaar op een omzet van 85 miljoen euro en wil die in 2025 verdubbelen naar ruim 250 miljoen euro. Tijdens de corona-lockdown groeide de markt voor vleesvervangers met 30 procent, met name omdat consumenten niet meer buiten de deur konden eten. Van Weede, topman van Vivera, verwacht dat de groei zal doorzetten: "We willen de productie opschroeven van 17 miljoen kilo naar 45 miljoen kilo in 2025." Dit betekent niet alleen meer machines, maar ook een verdubbeling van het personeel, van vierhonderd naar achthonderd. Het bedrijf zet naast de consumentenmarkt ook in op de verkoop aan restaurants en fastfoodketetens. Van Weede hoopt eind dit jaar nieuwe samenwerkingen met klanten in deze segmenten aan te kondigen. 

Bron: De Limburger

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Meer vlees, meer concurrentie en nog ‘duurzamer’ ook

Meer vlees, meer concurrentie en nog ‘duurzamer’ ook

De productie van vlees in de wereld stijgt en zorgt door een ruim aanbod voor concurrentie. Toch zal de productie duurzamer worden. Dat meldt het jongste rapport van Rabobank over het wereldwijde aanbod van vlees. Door Dick Veerman - Foodlog “De Rabobank verwacht dat de productie van eiwitten in alle regio’s toeneemt. De totale productietoename zal...

‘Tijd nu wel rijp voor hybride vlees’

Tot nog toe flopte vlees dat deels is verdund met plantaardige eiwitten keer op keer. Consumenten wilden er niet aan en vonden het nep en minderwaardig. Toch herintroduceert fabrikant Enkco dit najaar hybride vlees op de markt. Ook Schouten Europe en Lactotrade zien kansen in deze markt. Hybride vlees De 'pioniers van toen' staan weer te trappelen om hybride vlees op de markt te brengen, meldt de LevensmiddelenKrant. In een interview leggen de pioniers uit waarom hybride vlees nu wel een succes gaat worden: consumenten snappen inmiddels waarom ze minder vlees moeten eten. Nu weten ze dat het goed...