Vlees in de media - week 37

unsplash_barbecue_vlees_in_de_media_37

Komt de lekkerste gehaktbal van Nederland uit Honselersdijk? En wie weet het beste vlees te bereiden op de barbecue? Dit lazen we deze week over de branche.

De Limburger kopt: Hoge energieprijs is een drama voor de slager en de bakker. Afgelopen week heeft keurslager Meat Monkey in Cuijk haar deuren moeten sluiten. Door aanhoudende tekorten aan personeel gooit ook Slager Euterpeplein in Amersfoort het bijltje erbij neer en sluitende deuren van slagerij Vleeschmeester in Emmeloord voorlopig.

Haarlem is de eerste gemeente ter wereld die de reclame op vlees in de publieke ruimte verbiedt. ‘Dutch city becomes world’s first to ban meat adverts in public’ kopte The Guardian. Een goed idee, of bettuteling? Volgens Trouw is het verbod onnodig paternalistisch. Het Noordhollands Dagblad vroeg Haarlemmers wat zij ervan vinden.

In BN DeStem schrijft John Bas de column Een kliekje bleekscheterige betweters misgunt mij vlees’.

Komt de lekkerste gehaktbal van Nederland uit Honselersdijk? Slager Aad Groenewegen is dit jaar een van de tien finalisten in de strijd om de titel ‘beste gehaktbal van Nederland’, schrijft het AD. 5 oktober zal tijdens Slavakto de winnaar bekend gemaakt worden.

Iedereen die graag rauw gehakt eet, heeft zijn favoriete leverancier. Om de discussie voor eens en voor altijd te beslechten, gingen vijf vrienden in Gent op zoek naar het beste ‘gekapt’ van de stad.

De barbecue top tien van Europa bij elkaar in Dongen-Vaart. Teams van ver en nabij wedijveren om uit te maken wie van hen het best een stuk vlees kan bereiden.

In 2025 wil de geitensector alle geitenbokjes grootbrengen tot 10 kilo, waarmee hun vlees geschikt is voor humane consumptie, schrijft nieuweoogst.nl. Op dit moment wordt minder dan 25% van de geitenbokjes grootgebracht.

Indebuurt Vlaardingen interviewt Jordi en Sven van De Holy Hoeve: ‘Eerlijk vlees is gewoon het lekkerst’. Lees het hele interview hier.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

BBQ-en blijft populair in Nederland

BBQ-en blijft populair in Nederland

BBQ-en blijft populair in Nederland. Het aantal BBQ-ers blijft hoog, de frequentie neemt iets toe en de waardering blijft hoog. Wel verandert het karakter. Er wordt minder op de grill gelegd, het aandeel van vleesvervangers neemt toe en er worden nieuwe kooktechnieken gebruikt. Dat blijkt uit het Nationaal BBQ Onderzoek 2019.

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Tijdens de zevende editie van het internationaal BBQ-spektakel vond het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. BBQ team Five Q uit België won de overall titel. Het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019.