Vlees in de media - week 46

Butcher_Unsplash

Foto: Unsplash

De hele vleessector worstelt met de hoge energieprijzen, een windmolen op zijn perceel en slachtvisite. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Hoge energieprijzen
Slagerij Van Dorp in Waddinxveen heeft de winkel gesloten. Op de ruiten van de slagerij hangen witte vellen met de cynische tekst “Geachte klant, helaas zijn wij gesloten, met dank aan Eneco voor de torenhoge energieprijzen.” Dat meldt het AD.

Windmolen
Barry Dam heeft een poeliersbedrijf in Hoogwoud. Hij wil een kleine windmolen, een zogenaamde boerenmolen, op zijn perceel. Volgens hem biedt dit kansen om de torenhoge energieprijzen te drukken, vertelt hij aan NH Nieuws. “Uiteindelijk willen we het hele jaar zelfvoorzienend zijn.”

Belgische vleessector
“De Belgische vleessector - goed voor 3,9 miljard euro omzet en 5.500 werknemers - heeft het lastig”, meldt De Tijd. “Drie op de vier bedrijven vrezen volgend jaar in de problemen te komen door de hoge energieprijzen en de loonindexering.”

Restwarmte
“Slager Rutten uit Panningen bespaart al heel lang energie en profiteert nu van lage kosten”, kopt De Limburger. “Van de restwarmte kook ik de soep”, vertelt de slager.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Overname
Ambachtelijke Slagerij Jochem Diekerhof neemt het roer over van Slagerij Matthijssen. “,Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze slagerij in professionele handen is gekomen”, aldus Jaap Matthijsen in de Baarnse Courant.

Onsje minder
“Voor slager Wim wordt het steeds een onsje minder”, kopt Omroep Venlo. Hij zit zo'n 55 jaar in het slagersvak. Volgend jaar wordt hij 70 en inmiddels doet hij het steeds wat rustiger aan.

Jubileum
In Het Kontakt aandacht voor het jubileum van Slagerij de Goeij. 65 jaar geleden startte Gerard de Goeij met de slagerij in Vianen. “Hij wilde eigenlijk reclametekenaar worden”, vertelt zoon Hans aan de lokale krant.

Slachtvisite
In het Achterhoek Nieuws aandacht voor de slachtvisite. “Zondag werd op het Barchemse Dorpsplein op traditionele wijze een varken op een ladder gebracht en werd gedemonstreerd hoe de ‘huusslachter’ het vlees afsneed zoals dat vroeger op de boerderij werd gedaan.”

Slager in de zorg
Slager Marcel Rubens gooide tijdens de coronapandemie het roer om en werkt nu in de zorg. ““Ik werkte als slager in de internationale vleeshandel”, vertelt hij aan Omroep Brabant. “Door corona verloor ik mijn baan en daarom wilde ik iets heel anders gaan doen.”

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.