Vleesbranche in de media – Week 27

8 juli 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Henk Riswick

Zelfslachtende slagers, Franse ban op dierlijke namen voor vleesvervangers en protesterende boeren. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

Stikstofplannen
Ook deze week domineerden de stikstofplannen en de protesterende boeren weer het nieuws. Zo blokkeerden boeren verschillende distributiecentra, wees het kabinet Johan Remkes aan als bemiddelaar en overhandigde bio-boeren een tien punten plan aan de minister. Pig Business houdt een liveblog bij met de laatste ontwikkelingen.

Gehakt met minder methaan
In Zweden ligt sinds kort een nieuw soort gehakt in de supermarkt. Gehakt met een stuk minder methaan dan normaal, omdat de koeien zeewier te eten krijgen, meldt Change Inc.

Ban dierlijke benaming vleesvervangers
“Frankrijk bant vegetarische steaks en worstjes”, kopt Retail Detail. In Frankrijk komt binnenkort een verbod op dierlijke benamingen voor vleesvervangers. En als het aan de Franse agro-industrie ligt wordt dit een Europese regel.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelfslachtende slagers
Het AD bezoekt Sjan Timmermans en Wilbert den Ouden van zelfslachtende slagerij Timmermans. “Ik hoop dat onze kennis zo beter beschermd wordt, zodat we het over kunnen dragen aan de volgende generaties”, aldus Sjan.
Ook in De Limburger komt een zelfslachtende slager aan bod. Ze bezoeken Slagerij Kusters in Margraten. “Je hebt er veel liefde, toewijding en tijd voor nodig.”

Nieuwe eigenaar
Slagerij ’t Smaakstation heeft een nieuwe eigenaar. Roelof Top neemt samen met zijn vriendin Vera de slagerij over. “Het grote voordeel is dat ik zelf al een tijdje werkzaam ben hier", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ik ken de vaste klanten en we spelen iedere dag zoveel mogelijk in op de wensen en behoefte van de klant.”

Ouderwetse uitstraling
In de Telegraaf een artikel over slagerij Ten Wolde met aan het roer de 35 jarige Arend ten Wolde. Zijn slagerij heeft een ouderwetse uitstraling en dat is de bedoeling. “Ik wil het ambacht terug brengen in dit vak”.

Poelierskraam
Poelier A.C. Vegter uit Nijeveen stopt na 25 jaar met poelierskraam, kopt de Meppeler Courant. “Met z’n allen maak je de markt”, aldus de marktondernemer die verder gaat op de markt in de notenkraam van zijn vrouw.

 

Altijd op de hoogte blijven?