Vleeschhouwerij Zetten is Leukste Slagerij van Nederland

6 november 2018

Vleeschhouwerij Zetten is de Leukste Slagerij van Nederland. Deze slagerij kwam het beste uit de live battles tijdens de Slavakto. De tweede plaats ging naar Keurslagerij Cees Mol uit Goes en de derde plek was voor Keurslager Manfred Stiekema uit Borger.

De provinciewinnaars van de Leukste Slagerij van Nederland gingen op de Slavakto de strijd aan in drie verschillende rondes. De teams moesten verschillende opdrachten uitvoeren waarin zij hun creativiteit en vakmanschap kunnen laten zien. De loting bepaalde welke teams het tegen elkaar opnamen. Een jury, bestaande uit Paul van Trigt, IYBC deelnemer Josja Haagsma en RTL-presentatrice Corine Boon van het programma van Slager tot Chef, beoordeelden alle opdrachten.

De strijd begon om 14.00. Toen moesten de teams live een vernieuwende vleesvariatie maken, die een consument in 15 minuten kan bereiden. Na deze battle bleven er zes teams over. Zij moesten rond 16.30 opnieuw aan de bak en een feestelijke gourmetparty voor vier personen verzorgen. De drie winnaars van deze halve finale presenteerden om 19.15 hun bedrijf met een kort filmpje en een presentatie.

De jury bepaalde dat Vleeschhouwerij Zetten het beste was en zich een jaar lang de Leukste Slagerij van Nederland. Op Facebookpagina van de Slagerij staat. "Onbeschrijfelijk. Feest in Zetten!"

Altijd op de hoogte blijven?