Voedingscentrum introduceert Eetwissel

Eetwissel

Het voedingscentrum introduceert de Eetwissel. Met het gebruik van de Eetwissel zorgt de consument vandaag al beter voor zichzelf en het milieu.

Gezond eten is een uitdaging. Grote veranderingen in het eetgedrag zijn moeilijk vol te houden voor de consument. Daarom komt het voedingscentrum met de Eetwissel. Het idee van de Eetwissel is om kleine veranderingen toe te passen, binnen wat de consument nu al eet. De kleine stapjes tijdens de Eetwissel, worden sneller nieuwe gewoontes, waardoor nadenken op een gegeven moment niet eens meer nodig is.

Milieu

Een aantal Eetwissels die het voedingscentrum als voorbeeld geeft zijn onder andere het wisselen van wit brood naar volkoren brood, het wisselen van frisdrank naar water, ham naar ei en vla naar vers fruit. De Eetwissel gaat niet alleen om de gezondheid van de mens, maar gaat ook om het milieu. Het voedingscentrum geeft als voorbeeld om een keer per week vlees te vervangen door bijvoorbeeld noten, kidneybonen, bruine bonen, kikkererwten, linzen of tofu.

Minder ongezond

Als het een te grote stap voor iemand is om van producten buiten de schijf van vijf, over te gaan naar producten binnen de schijf van vijf zijn er ook andere opties. Het voedingscentrum geeft ook tips om van ongezond naar minder ongezond op te schuiven, door bijvoorbeeld roomijs te vervangen door waterijs of van chocoladepasta naar appelstroop te switchen.

Video

Bij het voedingscentrum staat heel 2019 in het teken van de Eetwissel. Voor deze actie zijn Eetwissel-video’s gemaakt. De video ‘Nederland, laat je niet gek maken!’ is te zien als reclamespot en de video’s worden verspreid via social media.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Wat voor versondernemer ben jij?

Wat voor versondernemer ben jij?

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

VanDrie Group lanceert gemaksmerk JAN

VanDrie Group lanceert gemaksmerk JAN

De VanDrie Group heeft haar nieuwe merk JAN voor gemaksproducten gelanceerd. Onder het merk vallen producten als de kalfsburger en pulled kafsvlees. De VanDrie Group wil later nog meerdere gemaksproducten toevoegen aan het assortiment van JAN. Het merk werd tijdens de internationale voedingsmiddelenvakbeurs Sial in Parijs gelanceerd. Gemak en gezond...