Voedsel van morgen

voedsel van morgen_screenshot

Foto: screenshot video Voedsel van morgen in De Studio

Wat eten we in 2050? En waar komt dit voedsel vandaan en hoe wordt het gemaakt? Op deze vragen probeert de tentoonstelling Voedsel van Morgen antwoord te geven. NEMO Science Museum organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met Next Nature Network.

De tentoonstelling is opgezet in aan de hand van drie scenario's: plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel. Bezoekers krijgen onder andere een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Curator Chloé Rutzerveld vertelt dat bij eerdere tentoonstellingen over dit onderwerp het accent op de wetenschap of op het kunstzinnig danwel designconcept. Deze tentoonstelling is een combinatie, vertelt Chloé. Ze geeft als voorbeeld kweekvlees. De tentoonstelling gaat niet alleen over de wetenschap: hoe werkt kweekvlees, hoe maak je het? Maar het neemt de bezoeker ook mee in het ontwerp. "Stel je voor" zegt Chloé. "Er komt kweekvlees. Op wat voor manier gaan we dan dan integreren in de maatschappij. Gaan we bijvoorbeeld gebreid vlees eten?"

Aan de tentoonstelling werken zowel ontwerpers, ondernemers als wetenschappers mee. Het is ook mogelijk om verschillende workshops te volgen zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Voedsel van morgen is tot en met 6 oktober 2019 te bezichtigen in De Studio op Marineterrein Amsterdam. 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Nooit meer slachten

Nooit meer slachten

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

Minister Schouten: ‘Kweekvlees is een Novel Food en moet langs de EFSA’

In een wereld waarin de vleesvervangers je om je oren vliegen, lijkt de marktintroductie van kweekvlees helemaal niet zo ver weg. Maar uit de kamerbrief van vandaag van minister Schouten blijkt dat het toch nog even kan duren voordat dit type product in de supermarkt ligt.

Meer dan 40 procent van de Belgen wil kweekvlees proberen

Meer dan 40 procent van de Belgen wil kweekvlees proberen

Meer dan 4 op de 10 (42 procent) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  Door redactie FoodlogIn het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder...