Voorronde International Young Butchers 2018

Nederlands team IYBC 2017

Hoewel de International Young Butchers' Competition van 2017 nog maar net achter de rug is, gaan de voorbereidingen voor de editie van 2018 al van start. Volgend jaar vindt de International Young Butchers' Competition plaats op 27 en 28 februari 2018 in Parijs. Aanmelden voor deze wedstrijd kan tot 30 juni aanstaande.

Dit jaar presteerde het Nederlandse team uitstekend. Wiebe Merkus won maar liefst vier bekers en Dennis de Geijter kreeg een beker mee voor zijn eerste plaats. Als team eindigde Nederland op de derde plaats.

Nederlandse team

In het Nederlandse team voor 2018 zit in elk geval de reserve-kandidaat van dit jaar Wessel Starink. Het team zoekt nog een kandidaat en reserve-kandidaat (die in 2019 zeker is van deelname). Daarom is er een nationale voorronde op maandag 4 september.

Ambacht en vakmanschap

Deelname aan vakwedstrijden onderstreept het ambacht en het vakmanschap in de slagerij. Winnaars van vakwedstrijden nemen niet alleen roem, eer en een beker in ontvangst maar zien uit hun deelname ook vaak positieve commerciële resultaten naar voren komen. Deelname aan vakwedstrijden draagt bij om het slagersvak op een positieve manier op de kaart te zetten.

Voor meer informatie over de wedstrijd, deelnemersvoorwaarden en aanmelden ga je naar de site van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Reactie toevoegen

 
Lees ook
‘Prachtige kans’

‘Prachtige kans’

Volgend jaar vertegenwoordigt SVO-student Kevin van der Veen Nederland in het vakgebied Slager tijdens de EuroSkills 2020. Onder leiding van trainers uit het hele land bereidt hij zich voor op de wedstrijd.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.