Vuur - Steven Raichlen

6 juni 2019

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, zoals wij Nederlanders dat gewend zijn, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals varkensvlees, lamsvlees, rundvlees, gehakt en groenten. Hierbij gaat Raichlen uitgebreid in op de manier waarop het vuur behandeld moet worden, compleet met heldere foto’s.

Hoewel dit boek zich in eerste instantie vooral richt op onervaren koks, biedt het ook interessante ideeën voor ervaren koks en andere (vlees-)professionals. Dit uit zich niet alleen in de verscheidene manieren om met vuur eten te bereiden. Het boek biedt ook moderne smaakcombinaties die kunnen inspireren om af te wijken van de gebaande paden.

Vuur van Steven Raichlen is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Vuur | ISBN: 9789045218632 | Prijs: € 24,99 

Altijd op de hoogte blijven?