Vuur - Steven Raichlen

Vuur_Steven Raichlen

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, zoals wij Nederlanders dat gewend zijn, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals varkensvlees, lamsvlees, rundvlees, gehakt en groenten. Hierbij gaat Raichlen uitgebreid in op de manier waarop het vuur behandeld moet worden, compleet met heldere foto’s.

Hoewel dit boek zich in eerste instantie vooral richt op onervaren koks, biedt het ook interessante ideeën voor ervaren koks en andere (vlees-)professionals. Dit uit zich niet alleen in de verscheidene manieren om met vuur eten te bereiden. Het boek biedt ook moderne smaakcombinaties die kunnen inspireren om af te wijken van de gebaande paden.

Vuur van Steven Raichlen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Vuur | ISBN: 9789045218632 | Prijs: € 24,99 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nederland en België hebben veel overeenkomsten op het gebied van de barbecue. In beide landen is de barbecue populair, maar in België is er een ander productaanbod voor de BBQ dan in Nederland. Ook zijn Belgen leergieriger, verder met experimentele kooktechnieken en enthousiaster over het hele jaar door BBQ’en. Dit blijkt uit het...

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

In het Brabantse Son vindt op 18 en 19 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel plaats. Bezoekers kunnen van alles zien en proeven bij de verschillende stands, presentaties en workshops. Zondagmiddag nemen verschillende internationale topteams het tegen elkaar op bij de Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. De...

Spareribs Trophy 2018 voor Slagerij van Tilburg

Spareribs Trophy 2018 voor Slagerij van Tilburg

De Spareribs Trophy 2018 gaat naar Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht. Slager John van Tilburg kreeg op 25 juni de prijs uit handen van juryvoorzitter Jord Althuizen tijdens het KNS Inspiratiecongres. De tweede plaats ging naar Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. De derde plaats was voor Keurslager Beverdam uit Rijssen. Slagerij van Tilburg...