Vuur - Steven Raichlen

Vuur_Steven Raichlen

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, zoals wij Nederlanders dat gewend zijn, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals varkensvlees, lamsvlees, rundvlees, gehakt en groenten. Hierbij gaat Raichlen uitgebreid in op de manier waarop het vuur behandeld moet worden, compleet met heldere foto’s.

Hoewel dit boek zich in eerste instantie vooral richt op onervaren koks, biedt het ook interessante ideeën voor ervaren koks en andere (vlees-)professionals. Dit uit zich niet alleen in de verscheidene manieren om met vuur eten te bereiden. Het boek biedt ook moderne smaakcombinaties die kunnen inspireren om af te wijken van de gebaande paden.

Vuur van Steven Raichlen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Vuur | ISBN: 9789045218632 | Prijs: € 24,99 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Makro zoekt beste BBQ-er van Nederland

Makro zoekt beste BBQ-er van Nederland

Makro start het BBQ-seizoen met de zoektocht naar het beste grill-koppel van Nederland. Het winnende team mag zich een jaar lang ‘Baas BBQ 2018’ noemen. Vanaf donderdag 10 mei strijden 18 koppels in verschillende Makro-vestigingen om deze titel. Deze BBQ-competitie is ook op televisie te volgen met het tv-programma Baas BBQ op RTL4. De afgelopen weken...

Vion maakt barbecuebijl met eigen merk

Vion maakt barbecuebijl met eigen merk

Het is alweer bijna zomer en dus bijna weer BBQ-hoogseizoen. Wat leg jij straks op de barbecue? Weer zo'n grillworstje of speklapje van de super of slager, of ga je deze zomer voor een indulgence experience? Dat laatste hoopt in ieder geval Vion Pork, de varkensvleestak van grootslachter Vion Food. Het bedrijf leverde altijd anoniem varkensvlees. Je...

Jord Althuizen lanceert Smokey Goodness 3

Jord Althuizen lanceert Smokey Goodness 3

Het derde barbecueboek Smokey Goodness 3 van Jord Althuizen is uit. De auteur is dit jaar juryvoorzitter van de Spareribs Trophy 2018. Ook spreekt Althuizen tijdens het KNS Inspiratiecongres. Althuizen weet alles van barbecue. Hij is de oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij werkte als chef-kok, restaurantmanager...