Vuur - Steven Raichlen

Vuur_Steven Raichlen

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, zoals wij Nederlanders dat gewend zijn, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals varkensvlees, lamsvlees, rundvlees, gehakt en groenten. Hierbij gaat Raichlen uitgebreid in op de manier waarop het vuur behandeld moet worden, compleet met heldere foto’s.

Hoewel dit boek zich in eerste instantie vooral richt op onervaren koks, biedt het ook interessante ideeën voor ervaren koks en andere (vlees-)professionals. Dit uit zich niet alleen in de verscheidene manieren om met vuur eten te bereiden. Het boek biedt ook moderne smaakcombinaties die kunnen inspireren om af te wijken van de gebaande paden.

Vuur van Steven Raichlen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Vuur | ISBN: 9789045218632 | Prijs: € 24,99 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

De World Barbecue Association organiseert op 26 en 27 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel. Dit locatie is La Sonnerie in het Brabantse Son. Dit event toont de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes op barbecuegebied. Ook wordt tijdens dit event het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap gehouden. Het Nationaal Barbecue-spektakel Tijdens...

Deelnemers Van Slager Tot Chef bij Verstegen

Deelnemers Van Slager Tot Chef bij Verstegen

Nog één ding hadden de kandidaten van het RTL4-programma Van Slager Tot Chef tegoed: een workshop bij Verstegen Spices & Sauces. Op 11 april werden ze ontvangen door productmanager Sandra Koppelaar en Salesmanager Leo Rijlaarsdam in het QIS (Quality, Innovation, Service) van het bedrijf in Rotterdam. In die ruimte is het hele assortiment kruiden...

Kick-off bbq-seizoen bij Nice tot Meat

Kick-off bbq-seizoen bij Nice tot Meat

De aanloop naar het nieuwe buitenseizoen met barbecueën, foodfestivals en evenementen is voor vleesgroothandel Nice to Meat in Almere aanleiding de klanten uit te nodigen op het bedrijf. “We willen iets terug doen voor onze klanten en hen bedanken voor hun vertrouwen in ons”, aldus directeur Mikel Pouw. Buiten staan verschillende types barbecues te...