Vuur - Steven Raichlen

Vuur_Steven Raichlen

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, zoals wij Nederlanders dat gewend zijn, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals varkensvlees, lamsvlees, rundvlees, gehakt en groenten. Hierbij gaat Raichlen uitgebreid in op de manier waarop het vuur behandeld moet worden, compleet met heldere foto’s.

Hoewel dit boek zich in eerste instantie vooral richt op onervaren koks, biedt het ook interessante ideeën voor ervaren koks en andere (vlees-)professionals. Dit uit zich niet alleen in de verscheidene manieren om met vuur eten te bereiden. Het boek biedt ook moderne smaakcombinaties die kunnen inspireren om af te wijken van de gebaande paden.

Vuur van Steven Raichlen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Vuur | ISBN: 9789045218632 | Prijs: € 24,99 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
De Bewuste BBQ van Verstegen

De Bewuste BBQ van Verstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert 'de Bewuste BBQ'. Dit complete bbq-assortiment bestaat uit verantwoorde producten, van Pure producten tot sauzen. Het assortiment voor de bewuste BBQ sluit aan op de trend van de bewuste consument. Veel producten dragen het Pure Label. Producten met dit label bevatten geen MSG, geen declarabele allergenen,...

Nationaal BBQ Onderzoek 2017

Nationaal BBQ Onderzoek 2017

De barbecue blijft ongekend populair in Nederland. De nieuwe trend is bewuster barbecueën met nieuwe technieken. Het productaanbod tijdens de barbecue neemt af, mensen kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit blijkt uit het derde Nationale BBQ Onderzoek van Trendbox en Activate&Co. Het onderzoek werd gehouden onder 854 Nederlanders...

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

De World Barbecue Association organiseert op 26 en 27 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel. Dit locatie is La Sonnerie in het Brabantse Son. Dit event toont de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes op barbecuegebied. Ook wordt tijdens dit event het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap gehouden. Het Nationaal Barbecue-spektakel Tijdens...