VWAS start Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Vakwedstrijd Slagers Streekproducten 2023_persbericht

De Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) start in februari 2023 een nieuwe vakwedstrijd voor slagers. De Vakwedstrijd Slagers Streekproducten is een keuring waarbij iedere slager een product uit de regio kan indienen en laten keuren. “Samen behouden we zo de traditionele streekproducten die Nederland onder andere zo mooi maakt”, aldus de wedstrijdorganisatie.

De ervaren jury staat onder leiding van keurmeester Paul van Trigt. Zij keuren alle inzendingen op basis van geur, smaak, structuur, consistentie en uiterlijk aanzien. Afhankelijk van de behaalde punten kunnen slagers de volgende bekroningen winnen: Goud of Goud met Ster. Uit alle inzendingen worden de kampioenen én Nationaal Kampioen Slagers Streekproducten bepaald. 

Op donderdag 16 februari 2023 vindt de keuring plaats bij SVO. Slagers kunnen zich tot maandag 13 februari 2023 inschrijven voor deze vakwedstrijd. Op dinsdag 7 maart worden de kwalitatief beste streekproducten beloont met een certificaat en kampioensbeker. De geslaagden van de Meester Worstmaker ontvangen op dat moment ook hun certificaat.

Meer informatie over deze wedstrijd en inschrijven kan via de website www.vakwedstrijdstreekproducten.nl.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.