Wat lazen we in april, mei en juni?

29 december 2020
Foto: Christiaan van Beemen

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het tweede kwartaal van 2020? De top 5 van april, mei en juni.

1. Zout versus Zout

In 2018 schreef slager Jan Nederhoed voor ons een artikel over zout. Nog steeds relevant wat het artikel staat in de top 5. "Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo)."

2. Slagerij de Bruin wint Grote Grillworsttest 2020

Slagerij de Bruin uit Beusichem won in 2020 de Grote Grillworsttest, een van de vakwedstrijden van KNS. De tweede plaats ging naar Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold en Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag belandde op de derde plaats.

3. Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakte er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zagen in mei dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gingen de slagers om met de coronacrisis?

4. ‘Verkeerd beeld van een slagerij’

Eline Weijers (18) wilde altijd al aan de slag in de wereld van food. Haar opleiding Generation Food bij SVO past dan ook perfect bij haar. Haar eerste stage volgde Eline bij Keurslager Van Linschoten in Rotterdam. “Ik vond het zo leuk dat ik later misschien in een slagerij wil gaan werken.”

5. 'Mensen zijn niet bang om te betalen voor iets goeds'

De ambachtelijke slager is trots op zijn vak. Vechtend tegen kiloknallers en het negatieve imago van vlees, blijft hij vernieuwen én tijd nemen voor zijn klanten. Hoe doet hij dat? In deze rondvraag maken we een rondje langs vier slagers. Het artikel over Frank Kremers van slagerij Het Herenhuis staat in de top 5.

Altijd op de hoogte blijven?