Wat maak je me nu?!

Wat maak je me nu_cover

Horeca-journaliste en vaste freelancer voor onze food-bladen, Bianca Roemaat, viert haar 25-jarig jubileum met een eerste boek. ‘Wat maak je me nu’ is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel.

In Wat maak je me nu?! houdt Bianca een pleidooi voor heldere taal, die uitnodigt om een gerecht te willen eten en niet om in verwarring te zijn over wat er geserveerd gaat worden. Een vracht aan ervaring in het lezen van menukaarten in de enorme hoeveelheid restaurants die Bianca in haar leven in binnen- en buitenland heeft bezocht, vormt de basis van het boek.

Bianca neemt de lezer mee door het menu, van amuse tot dessert, doorspekt met anekdotes en culinaire reisverhalen. En ze geeft allerlei tips om een prikkelende menukaart te maken. De menukaart moet in haar ogen een culinaire gerechtenparade en lekker verteerbaar leesvoer zijn. Ook geeft ze suggesties voor de wijnkaart. Na het lezen van dit boek, zal de lezer voortaan elke menukaart met een andere blik bekijken.

Titel: Wat maak je me nu?! | Auteur: Bianca Roemaat | ISBN: 9789492723376 | Prijs: € 21,50 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Over charcuterie

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons. De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag.

Nooit meer slachten

Nooit meer slachten

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.