Wat vindt u van vleesvervangers?

vlees enquete_pixabay

Woensdag 14 augustus was het groot in het nieuws: vleesvervangers zijn bezig met een snelle opmars en de verkoop van vlees daalt. Reden voor ons als vakbladen Vlees+ en EVMI om te willen weten: hoe kijkt de branche naar deze ontwikkeling?

We hopen dat u mee wilt doen aan het onderzoek. Het kost u ongeveer 5 minuten en als deelnemer maakt u kans op een boek.

Naar het onderzoek

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

´Op de Zeedijk heeft iedereen zijn eigen specialisatie´

Slager Rik Vet heeft zijn slagerij op de Zeedijk in hartje Amsterdam. De winkel is klein, wat niet veel mogelijkheden geeft voor een uitgebreid assortiment. Dat wil Vet ook niet, want in Amsterdam zijn talloze speciaalzaken en restaurants. “Wij zijn gespecialiseerd in vlees”.

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Nieuw kalkoenconcept De Sjroete Farm

Kalkoenhouders Ruud en Sabrina Bos brengen een nieuw en diervriendelijk Nederlands kalkoenconcept op de markt, De Sjroete Farm, bourgondische weidekalkoen. Medio juni was het kalkoenvlees als pilot verkrijgbaar bij Slagerij Rutten in Panningen. Inmiddels hebben meer slagerijen de producten van De Sjroete Farm in het assortiment.