Wat voor versondernemer ben jij?

Slagerij Veltman Burgum

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

1. Maximaal gemak
Wil je maximaal gemak gaan bieden? Zorg dan dat je klanten in je winkel makkelijk de weg vinden. Maar ook: laat jongere generaties zien hoe ze iets moeten klaarmaken en spring in op momenten als stress rondom feestdagen.

2. Bewust en gezond
Een tweede optie is 'bewust en gezond'. Wil je hiervoor gaan, biedt je klant dan informatie over voedingswaarden en vitaminen. Op de kaartjes waar nu vaak alleen product en prijs staan, kun je meer informatie kwijt.

3. Transparant
Het bovenstaande geldt eigenlijk voor de optie ‘transparant’. Daar kun je ook ‘keuzehulp’ bij aanbieden: van welke smaken houdt de klant en welke producten heb je dan voor hem of haar?

4. Inspirator
En tot slot de vierde optie. Een versondernemer kan er voor kiezen om een ‘inspirator’ te zijn. Inspireer je klanten, door je eigen passie en liefde voor het vak, om met jouw producten aan de slag te gaan.

Carin Frijters

Carin Frijters_VIP 2019_foto: Koos Groenewold

Carin Frijters is de oprichter van retailadviesbureau CF retail en auteur van de retailbijbel Prikkel de Koopknop en het praktische vervolg RetailTheater. Haar hele werkzame leven is ze al werkzaam in de retail. Ze inspireert niet alleen, maar bouwt ook samen met retailers aan onderscheidende winkelconcepten. CF retail helpt bij de (strategische) ontwikkeling of leidt met haar landelijke netwerk van specialisten het project van begin tot eind in goede banen. Daarnaast geeft ze lezingen, trainingen en een mastercourse over retail- en consumententrends en de praktische vertaling ervan naar de winkelvloer. 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Over charcuterie

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons. De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag.

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

In Frankrijk gaan gastronomie, delicatessen en traiteur hand in hand. Slagerij Rosalyce, in Charmeil vlakbij Vichy, is een walhalla voor de fijnproever. De winkel verkoopt tal van kwalitatief hoogwaardige en luxe producten. Daarbij hoort geen slager in een witte jas, maar een keurig overhemd met stropdas. Eigenaar Stéphane Theriaud vertelt over zijn...