WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

BBQ_Pixabay

World Barbecue Association (WBQA-NL) en Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland (SBWN) gaan samenwerken. De twee partijen organiseren in 2023 samen de kampioenschappen Culinair BBQ 2023.

Er komt één BBQ-competitie die uit minimaal acht wedstrijden gaat bestaan. Deze wedstrijden vinden onder andere plaats in Est, Zwolle, Son en Breugel, Park de Hooge Veluwe, Harderberg en Sloten. De vier beste wedstrijden van een team bepalen het aantal punten. Het team met de meeste punten mag zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ noemen.

De organisatie meldt dat verschillende top BBQ-teams, zoals Los Pollos Hermanos, Bad to the Bone, BBQ Team Serious Hot Fools en Dutch BBQ Team, deelnemen aan de wedstrijden. De brandstoffen die tijdens de wedstrijden gebruikt mogen worden zijn briketten, hout of houtskool. Gas-, elektra- en pellet-BBQ zijn voor bereiding niet toegestaan. Meer informatie over deze wedstrijden is te vinden op de websites van beide organisaties

WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan.
SBWN staat voor Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland is een organisatie die door BBQ-vrienden is opgericht om een mooie BBQ-competitie te hebben.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

Indonesian shaslick

Indonesian shaslick

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian shaslick.

Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.