Weinig biologische producten in supermarktfolders

9 mei 2022 Redactie Food

Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in hun wekelijkse folders. Dat blijkt uit onderzoek van het programma Pointer van KRO-NCRV. Pointer bekeek alle producten die het afgelopen half jaar in de folders van vier grote supermarkten stonden.

Bij Albert Heijn, Plus en Lidl nam biologisch slechts rond de twee procent van de ruimte in. Bij Aldi was dit rond de één procent. Supermarkten zeggen de verkoop van biologisch wel te willen stimuleren. Zo heeft Plus de ambitie om de omzet van hun biologische huismerk voor 2025 te verdubbelen en hebben ze het biologische aanbod in het schap verdubbeld.

De Europese Commissie wil dat in 2030 25 procent van de landbouw biologisch is. In Nederland is momenteel maar 4% van de landbouw biologisch. De omzet groeide afgelopen jaar met slechts 0,5 procent. Volgens het artikel van Pointer willen boeren best de overstap maken, maar is er niet genoeg vraag naar biologische producten. Op deze vraag wordt verder ingegaan in de Pointer-uitzending Wie betaalt de duurzame boer? Deze is hier te bekijken.

Bron: Pointer

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?