Er vonden in 2018 weer een aantal evenementen plaats met betrekking tot vlees. Vlees+ biedt een overzicht van de berichten over de vlees-gerelateerde evenementen van 2018.
JANUARI
Foodgroothandel De Kweker startte in 2018 de verkiezing van het Lekkerste product van 2018. De zogeheten Amsterdam Food Pitch werd gelanceerd tijdens de Horecava. (Hobby)koks, foodies, lekkerbekken en smulpapen konden meedoen.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/kick-off-amsterdam-food-pitch-op-horecava
Slavakto 2018 kreeg een nieuwe opzet. De wedstrijden werden uitgebreid met 'Battles' en zowel exposanten als bezoekers konden nog actiever deelnemen aan de activiteiten, proeverijen en competities.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/slavakto-5
MAART
Vlees+ was de hele dag aanwezig op de VIP beurs en maakte een VIP-Journaal, met de highlights van het evenement.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/vlees-doet-verslag-vip-event-2018
MEI
De zesde editie van de Dag van de Slager XXL vond plaats op 24, 25 en 26 mei. 260 slagers opende die dag de deuren voor het publiek en organiseerden allerlei activiteiten om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk het slagersvak is.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/slagers-tonen-vak-tijdens-dag-slager-xxl
JUNI
Naast de vaste vakwedstrijden en Battles vond dit jaar op Slavakto ook de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Bij dit nieuwe element staan de teams van de slagerijen centraal.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/vakwedstrijden-slavakto-2018-krijgen-nieuw-element
JULI
De vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector Meat Expo vindt elke 3 jaar plaats.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/meat-expo-2018
Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vond deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/intrafood18-is-een-vakbeurs-voor-de-voedingsindustrie
Dit jaar vond voor het eerst World Cleanup Day plaats. In meer dan 150 landen houden miljoenen deelnemende vrijwilligers de grootste cleanup ooit.
https://www.vleesplus.nl/nieuws?vle_nieuws_nieuwspagina-page=16
OKTOBER
Van 1 tot en met 7 oktober kwamen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam voor de eerste editie van de Amsterdam Food Week.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/de-eerste-editie-van-amsterdam-food-week
Verpakkingen die reageren op hun inhoud, nieuwe conserveertechnologieën, sla in stapelbedden en de toekomst van het voedingsadvies. Dit was slechts een kleine greep uit de onderwerpen die op het Food & Nutrition Evenement op 6 november in Utrecht aan bod kwamen.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/innovatie-en-duurzaamheid-op-het-food-nutrition-event
Dit jaar waren er op de Horecava nieuwe elementen te vinden. In dit bericht een kleine uitleg over de nieuwe onderdelen.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/veel-inspiratie-op-de-horecava-2019
NOVEMBER
Slavakto bood volop inspiratie voor de slager en de vleesprofessional. Veel vleesproducten, zoals paté en Spaanse hammen, nieuwe producten, machines en natuurlijk de vakwedstrijden.
https://www.vleesplus.nl/nieuws/veel-inspiratie-op-de-eerste-dag-van-de-slavakto