Wildcentrale is klaar voor het nieuwe seizoen

14 november 2019 Petra Hermans-Taekema
Foto: Koos Groenewold

Het wildseizoen is weer geopend. Dat betekent voor Rogier en Marijke Wouters dat hun winkel, de Wildcentrale, in het centrum van Nijmegen ook op maandag open is. De vitrine ligt naast de gebruikelijke kipproducten nu ook vol met allerlei wild; van hert en eendenbout, tot hazenpeper en wildzwijngoulash.  

Het echtpaar Wouters is de derde generatie in het bedrijf dat al bijna honderd jaar bestaat. “We dachten dat het 1921 was, maar volgens de Kamer van Koophandel staan we pas sinds 1922 geregistreerd”, vertelt eigenaar Rogier Wouters. Sinds 1967 is de Wildcentrale gevestigd in een oud Jugendstilpand aan de Hertogstraat in het centrum van Nijmegen. Daarvoor zat het bedrijf iets verderop aan Plein 1944, dat echter in de oorlog werd verwoest bij een bombardement.

Twee jaar geleden werd het oude, donkere pand opgeknapt. “Dat hebben we helemaal zelf ontworpen”, vertelt Marijke. Het oude plafond is weer in ere hersteld, waardoor ook binnen de glas-in-loodramen zichtbaar zijn. De hele winkel is nu voorzien van ledverlichting. Een student ontwierp de hanglampen boven de toonbank. “Alles heeft nu een veel warmere uitstraling dan vroeger." De wanden zijn voorzien van witte en zwarte tegels en er is onder andere een nieuwe koelvitrine (van KMI) geplaatst. “Daarin komen de producten veel beter tot hun recht”, vindt Marijke. Ze wijst op het grote aanbod wildproducten, dat nu in de toonbank ligt, naast de kip en gevogelte. “Het zet ook aan tot impulsaankopen.” 

Meer weten over De Wildcentrale? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar € 49,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Altijd op de hoogte blijven?