Winter BBQ boek van Jord Althuizen

Smokey Goodness Winter BBQ

De BBQ is populair in Nederland. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Jord Althuizen springt hier op in met zijn nieuwe boek Smokey Goodness Winter BBQ, dat op 9 oktober verschijnt. Vier dagen later, op 13 oktober, vindt de officiële launch plaats tijdens het Smokey Goodness Winter BBQ Festival in Lage Vuursche.

Smokey Goodness Winter BBQ

In Smokey Goodness Winter BBQ staan meer dan 50 winterse BBQ gerechten, zoals home smoked salmon, wild boar on the grill en romaine rabbit. Er is een compleet uitgewerkt 5 gangen BBQ feestmenu en recepten voor verschillende wildgerechten met een smokey touch. Spareribs, burgers en andere BBQ favorieten krijgen een Winter BBQ makeover. Het boek bevat niet alleen recepten, maar geeft allerlei informatie over BBQ-en en een reisverslag van een winterse trip naar Ruka Kuusamo, Finland.

Winter BBQ Festival

De boeklaunch is meer dan alleen een boekpresentatie. Op het terrein van het Winter BBQ Festival zijn vijf foodstation waar bezoekers gerechten uit het boek kunnen proeven. Er is live entertainment en een Winter BBQ markt. Ook worden er verschillende workshops en demonstraties gegeven, zoals een workshop beerparing het wildbereiding door de wildslager van Veluwe ter Weele. Aansluitend vind 's avonds het Smokey Bierfest plaats.

Jord Althuizen

De auteur, Jord Althuizen, is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Winter BBQ is zijn vierde boek. Hij schreef eerder de succesvolle boeken Smokey Goodness 1 (2016, winnaar Kookboek van het jaar vakjuryprijs), Smokey Goodness 2 (2017, winnaar Kookboek van het jaar publieksprijs) en Smokey Goodness 3 (april 2018).

Dit boek is te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Ga naar: Smokey Goodness Winter BBQ.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nieuw seizoen Baas BBQ

Nieuw seizoen Baas BBQ

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’ strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ.

Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nationaal BBQ onderzoek: Belgen experimenteren meer

Nederland en België hebben veel overeenkomsten op het gebied van de barbecue. In beide landen is de barbecue populair, maar in België is er een ander productaanbod voor de BBQ dan in Nederland. Ook zijn Belgen leergieriger, verder met experimentele kooktechnieken en enthousiaster over het hele jaar door BBQ’en. Dit blijkt uit het...

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

De nieuwste bbq-trends op Nationaal Barbecue-spektakel

In het Brabantse Son vindt op 18 en 19 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel plaats. Bezoekers kunnen van alles zien en proeven bij de verschillende stands, presentaties en workshops. Zondagmiddag nemen verschillende internationale topteams het tegen elkaar op bij de Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. De...