Workshops bij SVO tijdens Dag van de Slager XXL

Vlees+_Dag van de Slager XXL

De Dag van de Slager XXL vindt plaats op 24, 25 en 26 mei. Deze dagen laten ambachtelijke slagers de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak zien en beleven. Ze richten zich vooral op kinderen. Het thema is dan ook jong geleerd, oud gedaan. Maar niet alleen de slagers tonen hun vak, maar ook SVO opent de deuren.

Verschillende SVO locaties  nodigen kinderen en kinderopvangcentra uit om een kijkje te komen nemen. De kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops en zo kennis maken met het slagersvak. Op de agenda staan onder andere een workshop bbq-producten maken, worstjes maken en een workshop kip.

Het doel van de Dag van de Slager XXL is om kinderen en jong volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak. Het is een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk een baan in het slagersvak is.

De Dag van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma passend bij het thema. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school of workshops. Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De KNS voert dit project in opdracht van Sovvb uit.

Slager kunnen zich online aanmelden op de website van de Dag van de Slager XXL.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’. Slagersvak en ambacht Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar...

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari het seminar 'Plantaardig en vlees, scheiden of combineren'. Dit seminar haakt in op de actuele discussie over vlees. Is de discussie terecht en hoe kan de sector daarmee omgaan? De sprekers op dit seminar zijn Jos Hugense en Ton Klos van Meatless, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar van...

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...