Young Butchers team 2019 bekend

IYBC team 2019

Josja Haagsma en Dylan van Leeuwen strijden volgend jaar om de Europese titel tijdens de International Young Butchers’ Competition 2019. De wedstrijd vindt plaats op 4 en 5 mei 2019 in Frankurt (D). Dylan van Leeuwen is als eerste geëindigd geworden en vormt samen met Josja Haagsma, reserve-kandidaat 2018, het Nederlands team. Tessa Moerland werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat.Tijdens deze wedstrijd zijn er vier opdrachten uitgevoerd: uitbenen en verdelen van een runderschouder, splitsen en portioneerklaar van de runderschouder, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Ambacht

Karel de Leest voorzitter college van bestuur SVO vakopleiding food luidde de loftrompet. “Wat je ziet met deze wedstrijd is gewoon kunst en dat is de kunst van het ambacht. Prachtig om jonge mensen zo enthousiast te zien. Fred Karremans, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak de kandidaten toe en gaf in zijn korte speech aan trots te zijn op dit jonge talent en uit te kijken naar de trainingsfase en de prestatie op de wedstrijd.

De afgelopen jaren bleek het Nederlands team zeer succesvol bij deze internationale vakwedstrijd voor jonge slagers met meerdere prijzen in de diverse categorieën.

Voorbereiding

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers goed voor op de komend wedstrijd. Het team volgt tot april 2019 een intensief trainingsprogramma om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Open dagen SVO

Open dagen SVO

SVO vakopleiding food is op zoek naar jonge mensen die een carrière in de foodbranche ambiëren. Daarom organiseert de opleider in november en december op verschillende locaties een open avond. Januari 2019 gaan de open dagen en meeloopweken weer van start. Tijdens de open dagen zijn er proeverijen, demo’s en kunnen belangstellenden...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...