Zandbergen brengt Beyond Meat op de Europese Markt

EVMI_Zandbergen Beyond MEat

Zandbergen World’s Finest Meat gaat Beyond Meat vertegenwoordigen in Europa. De Californische start-up Beyond Meat wordt gezien als leider op het gebied van plantaardig vlees. Het bedrijf wil nu uitbreiden naar Europa en ziet in Zandbergen de ideale partner.

Vanaf juli is de Beyond Burger verkrijgbaar voor foodservice klanten van Zandbergen in Europa, met uitzondering van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Beyond burger is volgens Zandbergen de "eerste, op planten gebaseerde burger die eruit ziet, bakt en smaakt als vlees." In de Amerikaanse supermarkten ligt deze burger in het schap met vers vlees.

“Als familiebedrijf is het ons streven om een lange termijn relatie met onze klanten en leveranciers te creëren en te behouden. Als wij onze leidende rol in de vleesindustrie willen handhaven, zullen wij moeten anticiperen op het veranderende consumptiepatroon van de consument,” legt Joris Zandbergen uit. “Wij zien op de lange termijn voor ons een toekomst weggelegd als leverancier die zich bezighoudt met de eiwitbehoefte van consumenten, in plaats van alleen actief te zijn als vleesleverancier.”

Adriaan Figee, CCO van Zandbergen World’s Finest Meat voegt daaraan toe: “Met Beyond Meat hebben wij een innovatieve partner gevonden wiens producten revolutionair zijn. Voor consumenten die op zoek zijn naar diverse proteïne mogelijkheden is Beyond Meat de oplossing. Wij geloven sterk in hun producten. Omdat deze producten lijken op en smaken als vlees, is het ook een zeer goede optie voor flexiariërs.”

Beyond Meat vervangt de dierlijke proteïnen in ons voedsel met plantaardige. Op deze manier wil de start-up een positieve impact hebben op vier groeiende wereldwijde problemen. Dit zijn volksgezondheid, milieu, natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. De producten van Beyond Meat zijn beschikbaar in meer dan 27.000 supermarkten en restaurants in de Verenigde Staten, evenals in Hong Kong en Australië. Onder andere Bill Gates, Leonardo DiCaprio en multinational Tyson Foods investeerden in het bedrijf.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op

Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen.

Foodtrends in de slagerij

Foodtrends in de slagerij

Slager Josja Haagsma en foodtrendwatcher Marielle Bordewijk zien een aantal specifieke producttrends in de slagerij.