Zandbergen en Beyond Meat bouwen eerste Europese productielocatie

Nieuwe productielocatie Zandbergen en Beyond Meat

Plantaardig vleesproducent Beyond Meat breidt de samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit. Zandbergen bouwt een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude voor de productie van de plantaardige vleesproducten van Beyond Meat plaats.

Het wordt de eerste productiefaciliteit van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten. De nieuwe fabriek moet het eerste kwartaal van 2020 gereed zijn. Door lokaal te produceren verkleint Beyond Meat de CO2-voetafdruk. Daarnaast kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren.

"De reactie van consumenten in Europa op de producten is positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten", aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

Zandbergen World's Finest Meat startte vorig jaar met de distributie van Beyond Meat's producten in heel Europa, zowel in de foodservice als in retail. "Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren", aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World's Finest Meat.

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

Zandbergen World’s Finest Meat wordt de exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company (AACo) voor continentaal Europa. Zandbergen gaat de distributie verzorgen voor de merken Darling Downs en Kobe Cuisine.

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken.

Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...