Zandbergen World’s Finest Meat exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company

16 juli 2019
Foto: CCFoodtravel, Flickr

Zandbergen World’s Finest Meat wordt de exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company voor continentaal Europa. Zandbergen gaat de distributie verzorgen voor de merken Darling Downs en Kobe Cuisine.

Australian Agricultural Company (AACo) is een leverancier van Wagyu-rundvlees. Tot nu toe werkte het bedrijf met meerder Europese distributeurs. De samenwerking met Zandbergen stamt uit 2012. Nu wordt Zandbergen de exclusieve distributeur voor continentaal Europa.

Joris Zandbergen, CEO van Zandbergen World’s Finest Meat: "Telkens wanneer we AACo bezoeken, zijn we onder de indruk van het land, het vee en de manier waarop AACo haar Wagyu-rundvlees produceert. Met onze intensievere samenwerking kunnen we onze klanten bedienen met een meer continue stroom van deze unieke Wagyu-rundvleesproducten."

AACo's Regional Manager voor Europa en Verenigd Koninkrijk, Andrew Shofay, zegt: "We zijn erg trots op de geïntensiveerde samenwerking met Zandbergen, die zich net als AACo richt op een duurzamere aanpak om de Europese markt te bedienen; gericht op respect voor dierenwelzijn, behoud van natuurlijke hulpbronnen en strijd tegen klimaatverandering."

Het rundveebedrijf Australian Agricultural Company (AACo) groeide sinds de oprichting in 1824 uit tot het grootste geïntegreerde rundvleesproducent van Australië. Het is het oudste nog altijd opererende bedrijf in Australië. Het bedrijf beheert ongeveer 400.000 stuks vee, verspreid over Queensland en de Northern Territory. Het bezit meer dan 6 miljoen hectare landen heeft een van de grootste Wagyu-kuddes ter wereld. Het vee wordt in de natuur geboren en kan vrij rond grazen. Daarnaast krijgen de runderen een uitgebalanceerd graandieet.

Zandbergen World's Finest Meat importeert gekoeld en diepgevroren vlees uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Ze leveren rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte aan klanten in alle lidstaten van de EU, Zwitserland, Noorwegen en het Midden Oosten. Sinds 2018 bieden zij alternatieve eiwitoplossingen aan.

Altijd op de hoogte blijven?