Zelfstandigheid varkensvleesproducent F. Wellink Lekkerkerk B.V.

Foto: Pixabay

Na 6 jaar onderdeel geweest te zijn van de firma ‘Saria’, wordt F. Wellink Lekkerkerk B.V. weer zelfstandig. De varkensvleesproducent bestond in 2019 precies 40 jaar. Voor medewerkers en relaties van het bedrijf verandert door de overname niets.

Het bedrijf, dat in 1979 werd opgericht, veredelt al bijna 40 jaar varkensvleesproducten voor onder andere, de worstindustrie en verschillende snack- en maaltijdproducenten. Inmiddels zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam bij het bedrijf. Het bedrijf werkt met vier verschillende input producten, die vervolgens worden verwerkt tot meer dan 400 nieuwe producten, gemaakt van het varkensvlees. Met de productie, wordt jaarlijks zo’n 70 miljoen euro omzet gedraaid.

De aandelen zijn 27 december 2019 verdeeld over verschillende aandeelhouders. De groep bestaat uit leden van ons Managementteam, DH Foods Ltd., P. Pronk Beheer B.V. en P.W.M. Wellink Holding B.V. Deze aandeelhouders zijn al jarenlang goede bekenden van de organisatie. Dankzij de nieuwe aandeelhouders, maakt het familiebedrijf daardoor een succesvolle nieuwe doorstart in 2020.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.

Varkenspest niet onder controle

Varkenspest niet onder controle

De 'grootste uitbraak van een dierziekte ooit' breidt zich nog steeds verder uit. Zowel in Azië als in Europa is de Afrikaanse varkenspest vooralsnog niet onder controle.

Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...