Zelfstandigheid varkensvleesproducent F. Wellink Lekkerkerk B.V.

9 januari 2020

Na 6 jaar onderdeel geweest te zijn van de firma ‘Saria’, wordt F. Wellink Lekkerkerk B.V. weer zelfstandig. De varkensvleesproducent bestond in 2019 precies 40 jaar. Voor medewerkers en relaties van het bedrijf verandert door de overname niets.

Het bedrijf, dat in 1979 werd opgericht, veredelt al bijna 40 jaar varkensvleesproducten voor onder andere, de worstindustrie en verschillende snack- en maaltijdproducenten. Inmiddels zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam bij het bedrijf. Het bedrijf werkt met vier verschillende input producten, die vervolgens worden verwerkt tot meer dan 400 nieuwe producten, gemaakt van het varkensvlees. Met de productie, wordt jaarlijks zo’n 70 miljoen euro omzet gedraaid.

De aandelen zijn 27 december 2019 verdeeld over verschillende aandeelhouders. De groep bestaat uit leden van ons Managementteam, DH Foods Ltd., P. Pronk Beheer B.V. en P.W.M. Wellink Holding B.V. Deze aandeelhouders zijn al jarenlang goede bekenden van de organisatie. Dankzij de nieuwe aandeelhouders, maakt het familiebedrijf daardoor een succesvolle nieuwe doorstart in 2020.

Altijd op de hoogte blijven?